Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Devastacija na Trešnjevci

Vandali spalili postolje Gagarinove biste

gagarin
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
04.01.2017.
u 16:07

Oštetili su ga plinskim grijačem, kaže Elena Pilićeva Ćorko, inicijatorica postavljanja spomenika prvome čovjeku u svemiru

Oštećen je spomenik ruskome astronautu Juriju Gagarinu koji je u Parku stara Trešnjevka postavljen sredinom listopada prošle godine.

Da je riječ o vandalizmu, utvrdili su i policijski službenici koje je Elena Pilićeva Ćorko, predsjednica Koordinacijskog savjeta ruskih sunarodnjaka Republike Hrvatske, pozvala kako bi prijavila devastaciju. Javila je to i u Grad Zagreb, koji će se pobrinuti za popravak.

– Bista im je bila previsoka pa su oštetili postolje. Čini se da su ga spalili plinskim grijačem. Oštećenje je uočeno 2. siječnja oko 13 sati – kaže Elena Pilićeva Čorko, koja je inicirala postavljanje biste.

Izradio ju je astronaut Aleksej Leonov, koji se 1965. prvi prošetao svemirom. Spomenik je dar Ruske Federacije Gradu Zagrebu i rezultat njihove suradnje.     

Komentara 13

Avatar bokolo
bokolo
06:16 05.01.2017.

Ako pocmete nekoga kritizirati za ovo sr... molim vas da budete sigurni sta govorite. Dosta nam je fantoma sa krizevima, grobljima itd

BL
Blomberg
17:26 06.01.2017.

To su bili neki teski debili.

NE
neboiznadzagreba
13:00 05.01.2017.

Čovjek koji je prvi otputovao u svemir, ne bi smio imati spomenik u Zagrebu zato što je Rus? Smeta i Puškin? To ne samo da je vandalizam, to je sumrak pameti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije