Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popuštanje mjera traže od 15. svibnja

Zagrebački ugostitelji: Apeliramo na Nacionalni stožer, otvorite nas, želimo se što prije oporaviti

Zagreb: Nakon ispijene kave, Pavičić Vukićević, održala konferenciju za medije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
12.05.2021.
u 12:04

Zagrebački stožer traži mogućnost rada ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, organizaciju vjenčanja, ali i organizaciju sajmova i izložbi na otvorenom

Zbog povoljnije epidemiološke situacije iz zagrebačkog Stožera za civilnu zaštitu traže mogućnost rada ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru uz detaljno propisan način organiziranja rada, dozvolu organiziranja događanja i vjenčanja uz provođenje brzih testiranja gostiju i vanjskih pružatelja usluga vezanih uz događanje te organizaciju sajmova i izložbi na otvorenom. Odluku o tome mora donijeti Nacionalni stožer.

Zagrebački stožer održao je konferenciju za medije.

"Očekujemo da bi od Nacionalnog stožera mogli dobiti pozitivan odgovor", izjavio je predsjednik Udruženja ugostitelja Grada Zagreba Franc Letica. "Ugostitelji žele što prije početi raditi i željno očekuju da otvore svoje objekte", kazao je predstavnik ugostitelja. "Dajte nas otvorite, na izmaku smo snaga, apeliramo na Nacionalni stožer, otvorite nas, želimo se što prije oporaviti", dodao je.

"Imamo 4800 ugostitelja, oni koji imaju terase rade, no oni koji nemaju u problemima su. Sami su napravili pravilnik da se sigurno nastavi s radom. Što se tiče vjenčanja, ugostitelji su predložili brze testove za goste i izvođače. Nakon negativnog testa potom bi svi mogli ući u zatvoreni prostor", kazala je v. d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

"Korigiranje mjera tražimo od 15. svibnja", dodala je.

"Predložili smo razmak između stolova, pridržavanje epidemioloških mjera, u suradnji sa strukom ćemo to razraditi. Maske bi bile obvezne pri ulasku, šetnja kroz lokal najnormalnija kao do sada. Trebamo vidjeti treba li osoba koja je cijepljena nositi masku", kazali su iz Udruge ugostitelja o njihovu prijedlogu.

Dodao je da su ugostitelji i osoblje u Zagrebu u samom vrhu što se tiče cijepljenja. Ugostitelji su kazali da stalno pregovaraju s Nacionalnim stožerom i da čekaju rezultate pilot-projekta koji se provodi u Hrvatskoj, a to je organizacija probnog domjenka i vjenčanja.

Ključne riječi

Komentara 11

DO
doktorica
15:25 12.05.2021.

Glavno da rade automat klubovi cijelo vrijeme,a sajmovi na otvorenom(Jakuševac,Britanac)su zatvoreni da se sirotinja nebi slučajno obogatila.

IN
inot
13:09 12.05.2021.

Nek su oni kasina otvorili i klade da se ljudi još više uvaljuju u njesra

DU
Deleted user
12:44 12.05.2021.

Kakve veze ima ova korumpirana suučesnica krepanog s ovom temom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije