Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija za medije

Tomašević: Da prihvatimo sve amandmane oporbe, karta za ZET poskupjela bi dvostruko

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima održao je konferenciju za medije
Davorin Visnjic/PIXSELL
06.12.2022.
u 11:22

Gradonačelnik i zamjenici odgovarali su na pitanja o vrućim gradskim temama

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je posjetio dva energetski obnovljena objekta: Dječji vrtić Hrvatski Leskovac te Dom zdravlja Zagreb Centar – Zdravstvena stanica Remetinec.

Na samom početku, Tomašević se pohvalio kako se radi o projektima za koje su povukli gotovo pola sufinaciranja iz EU fondova, dok je drugi dio financiran iz proračuna grada Zagreba te će dovesti do "prijeko potrebnih energetskih ušteda". 

"U tom slučaju novac koji je predviđen za vrtiće više ne ide na energente nego na ostale troškove poput didaktičkih pomagala i sl.", rekao je Tomašević i dodao da su ova dva objekta samo uvod u sve energetske obnove koje se očekuju u sljedeće dvije i pol godine. "Bit će ih barem pet puta više, mogu najaviti", rekao je.

Tri su vrtića su u izgradnji, a u tijeku su javne nabave za izgradnju još dva, poručila je na redovnoj konferenciji za medije zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec. U četvrtak pak izlazi natječaj za pročelnike Ureda za gospodarstvo te Ureda za informacijski sustav, a idući tjedan za pročelnika Stručne službe, dodala je. 

Amandmani na proračun

Proračun se ne može povećati bez da se negdje smanji. Zbog toga su amandmani oporbe neozbiljni. Kada bismo prihvatili sve amandmane na proračun, morali bismo ZET-u uzeti 400 milijuna kuna, a karta bi morala dvostruko poskupjeti. Prihvatili smo zajedničke amandmane SDP-a i platforme Možemo!. Njihova je vrijednost 60 milijuna kuna. 

O štrajku Čistoće

Uprava Holdinga konstantno razgovara sa sindikatima, kolektivni ugovor se poštuje , a uprava pregovara o izmjenama kako bi se povećale plaće. Prosvjed je dan prije Skupštine i baš me zanima tko će se od oporbenih političara pojaviti. O detaljima neću, to je minimum socijalnog dijaloga. Holding razgovara sa sindikatima i voljni smo promijeniti kolektivne ugovore. 

O jučerašnjim dojavama o bombama

Bilo je takvih lažnih dojava. čuo sam se s načelnikom PU Zagrebačke i vjerujem da će ih policija uhititi. Onaj tko to radi, za to će i odgovarati. Imamo poplavu takvih prijava, no policija ih je sve našla. radi se o kaznenom djelu za koje će počinitelji odgovarati.

O roditeljima odgojiteljima 

Nije još odluka o zakonitosti. Ne sumnjamo, u rujnu smo donijeli novu odluku i vjerujemo da će biti prihvaćena. Prema novoj odluci prve promjene za korisnike stupaju tek u ožujku 2023. Očekujemo jer je svima u interesu da sud donese odluku u najkraćem roku. 

 

 

Komentara 45

DA
daliboris
12:48 06.12.2022.

Ljudi, jesu vam stigli računi iz Holdinga? MOŽEMO nas pljačka kao nitko u ZG povijesti.

DU
Deleted user
12:02 06.12.2022.

kolika je cijena kredita od 2 milijarde kuna...500 milijuna kuna ili 600 milijuna...strucnjak kredite s fiksnom kamatom ..zamjenio kreditom sa promjenjivom..svasta....

DU
Deleted user
11:51 06.12.2022.

Smeće, cijena gradskog prijevoza, smeće, opet cijene...... Zagreb nema velikih problema kad se gomba s tim svakodnevnim i od toga radi slona.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije