Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUBILARNO IZDANJE

40. Večernjakova biciklijada: Sjajna atmosfera i bogat program u Samoboru, stiglo tisuće biciklista

Foto: Sanjin Strukić/Emica Elvedji/PIXSELL/ Gita Hiržin
1/80
11.06.2022.
u 15:28

Vozi se 21 kilometar, a osim sjajne biciklističke avanture, očekuju vas koncerti, roštilj, smoothieji, razne radionice...

Biciklistička karavana prema Samoboru krenula je u 10 sati. Staza je lagana, uglavnom se vozilo po asfaltu. Od Trga Franje Tuđmana vozilo se Reljkovićevom do Ilice pa Alejom Bologne i Škorpikovom prema Samoborskoj cesti, gdje su bila i dva odmorišta.

Nakon Samoborske, kolona je prešla Podsusedski most pa Ulicom Franje Tuđmana, Svetonedjeljskom i Ulicom Ivana Perkovca stigla na glavni samoborski Trg kralja Tomislava, a potom Ulicom Ferde Livadića i Starogradskom do ŠRC-a Vugrinščak.

>> RUTA BICIKLIJADE OD ZAGREBA DO SAMOBORA

Foto: Hrvatske Šume

Većina biciklista onamo je stigla do 11.30, a svirkom dobrodošlice dočekalo ih je pop-rock bend Pravila igre. U poslijepodnevnom glazbenom programu koji traje do 19 sati nastupaju Teška industrija, Heidi šeće psa i Dj Godji.

Oko 19 sati počinje uzbudljivi večernji glazbeni program na kojemu će nastupiti Detour, Prljavo kazalište i Vanna.

TIJEK DOGAĐAJA PRATITE U NASTAVKU:

15:27 - Atmosfera na jubilarnoj 40. Večernjakovoj biciklijadi

Nakon bicikliranja, sudionici se odmorili uz hranu i piće a sad su se rasplesali uz bend 'Heidi šeće psa'.


12:00 - UŽIVO - Atmosfera u Samoboru


11:45 - Rutom od Zagreba do Samobora prošlo oko 2 tisuće ljudi

Zvonjenje stotina zvonca označilo je start 40. Večernjakove biciklijade koja je točno u 10 krenula s Trga franje Tuđmana ilicom prema Črnomercu  pa Alejom bilo je i starom Samoborskom prema Samoboru. U koloni je bilo oko 2.000 ljudi svih uzrasta, tempo je bio lagan i opuštajući pa mnogi nisu ni stali na okrijepu na odmorištu.

Prvi biciklisti na Vugrinščak su stigli točno u 11.

Na samom čeli kolone čitavo vrijeme vozili su samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarac  i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Na Vugrinščak su stigli među prvima i pokazali kako su u dobroj kondiciji.

Ruta do Samobora prošla je kako je i planirano, nije bilo ozbiljnijih padova, a na bicikliste su sve vrijeme pazili zagrebački plavci i hitna pomoć.

>> OPŠIRNIJE OVDJE


11:30 - Zabava se nastavlja na cilju

Predivno vrijeme i bogat program to je ono što očekuje sve bicikliste, ali i posjetitelje jubilarne 40. Večernjakove biciklijade.

1/20

11:20 - Ovako je izgledala Večernjakova biciklijada: Avanturu od 21 kilometar svladale tisuće biciklista

Pogledajte veliku fotogaleriju

1/52

11:10 - Sjajna atmosfera na cilju

Brzi su bili biciklisti na jubilarnoj Večernjakovoj biciklijadi. Najbržima je trebalo svega sat vremena da svladaju put od 21 kilometar između Zagreba i Samobora.

1/5

11:00 - UŽIVO - Pratite dolazak biciklista na cilj u Samobor 


10:55 - UŽIVO - Karavana se približava cilju u Samoboru


10:40 - Sve je spremno na cilju u Samoboru!

Vugrinščak je skoro spreman!  Pripreme za najveće biciklističko okupljanje još su u tijeku, ali uskoro će sve biti spremno.

Pripremaju se punktovi s hranom i osvježenjem, vreće i fotelje za odmor već su odavno instalirane, a čuju se i zvuci probe mikrofona i instrumenata, javlja naša novinarka Ida Balog koja se javlja iz Samobora

Prvi biciklisti ondje se očekuju oko 12 sati, a u nastavku prošećite s nama i pogledajte što ih čeka na cilju.


10:20 - UŽIVO - Vozimo se s biciklistima sve do Samobora!

- Do Vugrinšćaka pedalira oko 2, 3 tisuće biciklista i sve obećava dobar provod. - govori naša novinarka koja se s biciklistima uputila prema Samoboru.


10:10 - Na biciklima i policija!

11.06.2022.,Zagreb - Na Trgu dr. Franje Tudjmana startala jubilarna 40. Vecernjakova biciklijada Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Ruta duga 21 kilometar vozit će se pod budnim okom policije koja pazi da sve prođe u najboljem redu. Budući da je riječ o biciklijade i policija je stigla s prigodnim vozilima.


10:05 - Stigao i gradonačelnik

40. Večernjakovu biciklijadu podržavao je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je stigao sa sklopivim biciklom, javlja naša novinarka sa starta

>> OPŠIRNIJE

1/3

10:00 - START!

Počela je jubilarna 40. Večernjakova biciklijada. Start je označen na Trgu dr. Franje Tuđmana. Stotine biciklista krenulo je prema 21 kilometar udaljenom cilju u Samoboru. Ovo nije utrka, nije bitno doći prvi već provesti se odlično. Sretno svima!


9:45 - 15 minuta do početka biciklijade!

11.06.2022.,Zagreb - Na Trgu dr. Franje Tudjmana startala jubilarna 40. Vecernjakova biciklijada Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Još svega nekoliko minuta dijeli nas od početka jubilarne 40. Večernjakove biciklijade. Atmosfera na startu, na Trgu dr. Franje Tuđmana je sjajna, stotine biciklista obavljaju zadnje pripreme prije nego se upuste u današnju avanturu do Samobora.

>> OVDJE pročitajte detaljni program


9:30 Uživo - Atmosfera prije 40. Večernjakove biciklijade


9:15 - Tradicija koja traje već 40 godina

Te 1979. startna ledina na Kegliću šarenila se od raznobojnih specki, ponija, BMX-ova i starih, prijeratnih krami. Četrdeset godina kasnije istu će ledinu okupirati montići, gradski bicikli, kruzeri, jurilice.... Headliner je na prvoj biciklijadi bio Drago Mlinarec, a večeras će atmosferu na Vugrinščaku do usijanja dovesti Prljavci, Vanna, Detour...

Kratku crticu iz povijesti biciklijade pročitajte OVDJE, a sve crtice i crte iz bogate povijesti Večernjeg lista možete potražiti OVDJE, u našem novom projektu - digitalne arhive!


9:00 - Dobrodošli su i odrasli i djeca

Foto: Hana Ivković Šimičić

Među okupljenim biciklistima ima odraslih, ali i mališana. Robert Duvnjak na zabavu je doveo i sina Tomu (6) a oboje, kaže tata, redovito voze rute dulje od 20 kilometara.

- Super ćemo se zabaviti u Samoboru - kaže tata Robert


8:30 - Na start stižu prvi biciklisti

1/6

Počelo je okupljanje za veliki biciklistički spektakl. Među prvima je stigla obitelj Herman, koja biciklijadu ne propušta i koja svake godine za ovu priliku izradi novu zanimljivu “pilu” 

- Bit će ludo i nezaboravno. Ovaj put jedan naš bicikl ide i na struju - kazao je Ivan Herman


8:15 - Osim dobre zabave i glazbe, moći ćete uživati i u bogatoj gastro ponudi!

Onima koji ogladne i ožedne nakon dvosatnog bicikliranja na raspolaganju će biti dvije ugostiteljske linije na kojima će se točiti pivo, voda i sokovi. U gastroponudi je pak tradicionalni jelovnik biciklijade, roštilj, hot dog, kobasice i burgeri. Za one koji se pak požele osvježiti zdravim sokovima od svježe iscijeđenog voća na raspolaganju će biti punkt sa smoothiejima. A ljubitelje pića s okusom hmelja i ječma obradovat će punkt zagrebačke craft pivovare Pulfer.

– Nećemo biciklirati jer moramo raditi, no veselimo se i očekujemo dobar show. Točit ćemo tri naša piva, Ziher pale ale, Lagericu, svijetli lager, i malo posebnije pivo u craft segmentu IPA-u Ground and Pound – kaže Žina Kožina iz Pulfer Breweryja. Točeno pivo probranih hrvatskih craft pivovara nudit će i Robert Veseljak, organizator putujućeg Craft Beer Festivala.

11.06.2022.,Zagreb - Na Trgu dr. Franje Tudjmana startala jubilarna 40. Vecernjakova biciklijada Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

– Večernji list zna organizirati dobru veselicu pa mislim da će posjećenost biti velika, veća nego što se procjenjuje, osobito uvečer jer je glazbeni program odličan. Zbog toga očekujem ozbiljno istakanje – govori Veseljak, koji će nuditi dvadesetak vrsta craft piva za svačiji ukus. Proizvelo ih je sedam domaćih craft pivovara, zagrebačke Medvedgrad, Primarius i Pivionica, varaždinske Purgar i Saperlot, dugoselska pivovara Crafters te Hajsonberg iz Hrvatskog Leskovca.

A biciklijada ne bi bila biciklijada bez sladoleda. Njega će nuditi velikogorički majstor slastičar Memetali Zenuni.

– Nisam još nikada bio na Večernjakovoj biciklijadi i veliko mi je zadovoljstvo što sudjelujem. Nudit ću sladoled od vanilije, čokolade, jagode, zelene jabuke i lješnjaka. Siguran sam da će se svima svidjeti – poručuje Zenuni.

I burgeri u vegevarijanti

Najmlađe na Vugrinščaku očekuju i drugi bogati sadržaji. Klinci će se tako moći verati i skakati po stijeni za penjanje na napuhavanje, spuštati party toboganom, igrati na poligonu za djecu. U planu je i radionica za najmlađe, a na raspolaganju su i odbojkaški tereni, dva stola za stolni tenis te dva terena za badminton. Za subotu se najavljuje toplo i sunčano vrijeme, s temperaturama i do 27 Celzijevih stupnjeva, a mnogi željni kupanja osvježenje će moći pronaći na bazenima na Vugrinščaku koji sutra otvaraju sezonu.


8:00 - VAŽNA OBAVIJEST:  Zatvoren promet od Zagreba prema Samoboru

OVDJE provjerite koje su trase zatvorene zbog 40. Večernjakove biciklijade

Komentara 1

LA
lajh1985
18:00 11.06.2022.

Za 21 kilometar 2 put se odmorit....pa nisu isli trcat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije