Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOSTI U GRADU

Tomašević: Izabrali smo novo Upravno vijeće Srebrnjaka i Svetog Duha

Zagreb: Konferencija za medije Tomislava Tomaševića i suradnika
Goran Stanzl/PIXSELL
26.10.2021.
u 11:29

Redovna press konferencija gradonačelnika Tomislava Tomaševića

Gradonačelnik Tomislav Tomašević održa redovnu press konferenciju za novine, a govorio je, među ostalim, o organizaciji Adventa u hrvatskoj prijestolnici i imenovanju Upravnih vijeća u zdravstvenim ustanovama.

- Gradonačelnik je osnovao radnu skupinu u vezi Adventa da bude što bolja koordinacija i organizacija oko toga. Ima za zadaću pripremiti i provesti ga ove godine. Tijelo će se redovito i dinamično sastajati - govori zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec dodajući da ključni partneri budu Turistička zajednica, obrtnici, ugostitelji...

Tomašević je pak počeo s temom Upravnih vijeća u zdravstvenim ustanovama.

- Što se tiče Srebrnjaka, imenovao sam četiri nova člana. Predsjednik je Goran Tešović, a tu si i Danka Velimira Vrdoljaka, Daniela Širinić te Snježanu Pavlovski. To znači da će se uskoro održati i sjednica novog vijeća i donijeti odluku o raspisivanju natječaja za ravnatelja Srebrnjaka. U bolnici Sveti Duh je predsjednik Darko Kaštelan, a ostali članovi su Ana Bobinac, Davor Katanić i Branko Ančić - kaže gradonačelnik.

Na pitanje novinara što je s drobilicom namijenjom za Jakuševac te studijom o okolišu, odgovara kako za drobljenje treba ishoditi dozvole.

- Postupak je u tijeku i to je razlog zašto još unamljena drobilica nije korištena. Što se kupljenih tiče, postoji rok za prodavače da ih dobave i imaju pola godine za to. Dobio sam informacije da bi na njih trebali čekati tri mjeseca - kaže Tomašević.

Što se tiče natječaja za biootpad, kazao je kako dosad nije bilo žalbi te je rok do 28. listopada, dok je za sortirnicu i kompostanu kratko komentirao kako su to veliki i višegodišnji projekti. Osvrnuo se i na poslijepotresnu obnovu istaknuvši kako "postoje četiri kategorije javnih zgrada te su škole su u prvoj fazi išle u hitnu sanaciju, a postoji i 13 objekata koji idu u cjelovitu obnovu".

- Obnovu vidimo kao unapređenje Grada, a ne vraćanje na staro. S obiteljskim kućama je lakše jer nemamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Kad govorimo o javnim zgradama, želimo napraviti cjelovitu obnovu i to bi se u Zakonu moglo podrobnije raspraviti da i građani rade rekonstrukcijsku i cjelovitu obnovu - kaže Tomašević dodajući da očekuju da obnova ubrza.

Što se Adventa tiče, došlo je dvjestotinjak prijava za devedesetak lokacija.

- Moramo vidjeti i analizirati prijave pa ćemo vidjeti hoćemo li ići u drugi krug natječaja, licitaciju ili nešto treće. Putem Turističke zajednice i Grada ćemo organizirati dekoraciju, a to će rješavati radna skupina koju je zamjenica najavila. Ovo i dalje nisu normalne okolnosti kao 2019. godine, nego je i dalje pandemijski Advent. Treba isto tako na vrijeme krenuti s pripremama za Advent iduće godine - pojašnjava gradonačelnik. 

Za poslovne gradske prostore je komentirao kako žele postići potpunu transparentnost za upravljanje imovinom.

- Najavili smo već reviziju cijena zakupa jer su neke puno preniske s obzirom na tržište - zaključuje Tomašević.

 

Komentara 20

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:19 26.10.2021.

Radna skupina za Advent!! LOLCINA gdje mi živimo oca ti ljubim

MK
MKinkognito60
11:49 26.10.2021.

Radna skupina, način kako ništa ne napravit a i ono što se napravi nisi ništa odgovoran. Imali su toliko prigovora na predhedne advente pa sam mislio kako imaju pravilnik i cjenik a kad ono radna skupina. Ništ od transparentnosti, a ja mislio sad ću i ja moći do parcele ili kućice na adventu. Bravo imamo unajmljenu drobilicu koja ne smije raditi, još me zanima hoće li se za najam dok ne radi plačati najamnina. Kupujemo drobilice a još nemamo dozvolu, što ako uvjet za dozvolu bude konačno zbrinjavanje usitnjenog materijala i ako konačno riješenje ne smije biti deponija nego prerada recimo u pelete. O preradi biootpada u Hrvatskoj skoro nitko ne razmišlja kao o sirovini nego opet o nekakvoj deponiji. Imali negdje kompostana sa sabiranjem bioplina, ja neznam za takvu kad je upitanju urbani biootpad. Jesu li aktivisti razmišljali koliko to sve skupa košta osobito kad se o tome razmišlja kao samo maknuti iz grada. Jer ako to makneš iz grada negdje to moraš deponirati ili preraditi. Žao mi je Zagrepčana.

Avatar Križari
Križari
11:37 26.10.2021.

Jesu sad samo vaši rođe i donatori Možema unutra? Fino, fino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije