Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druženje u kinu europa

Uživajte u večeri kajkavske i čakavske poezije

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
20.09.2018.
u 16:16

Povod je Međunarodni dan nacionalne baštine, a gosti su Evelina Rudan, Dunja Knebl, Božidar Brezinčak Bagola, Tomica Bajsić...

Božidar Brezinčak Bagola recitirat će pjesme na humskom govoru koji je 2007. godine proglašen nematerijalnom kulturnom baštinom Hrvatske, Dunja Knebl će interpretirati nekoliko skladbi na kajkavskom, a Evelina Rudan čitati pjesme na čakavskom.

Na večeri tradicionalne poezije koja se organizira u ponedjeljak u 19.30 sati u kinu Europa bit će, naime, uz suvremeno pjesništvo, posebno istaknuta lirika na kajkavskom te čakavskom govoru, i to u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nacionalne baštine.

Sudjelovat će na druženju s pjesnicima i Tomica Bajsić, Krešimir Bagić te Diana Burazer, a iza cijele ideje stoji Sonja Zubović. Ta pjesnikinja redovito potiče ovakva događanja zbog činjenice da je poezija izrazito važna za razvoj materinskog jezika te za oplemenjivanje vokabulara, a glavni joj je cilj, ističe, doprijeti do mladih ljudi.

– Puno radim s mladima te sam uočila da im je poezija sve dalja, stoga sam odlučila nešto poduzeti – kaže Zagrepčanka iza koje je 20 godina stvaralaštva, a vodi i Facebook-stranicu te YouTube kanal na kojima objavljuje grafički uređene pjesme.

>> Izložba posvećena jugoslavenskoj arhitekturi hit u New Yorku

1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije