Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert za Dan grada

Uživajte u najljepšim gudačkim obradama starogradskih skladbi i osjetite duh Zagreba

Zagrebački solisti na Zrinjevcu
Foto: Vecernji.hr
31.05.2020.
u 17:30

Uspjeh kampanje #ZagrebLovesYou koja je završila uoči Dana grada Zagreba

Svi volimo onaj osjećaj ugodnog iznenađenja kada nas se netko sjeti i podsjeti nas da nismo sami. Upravo to su Zagrepčani i ljubitelji našeg glavnog grada osjetili u zadnja dva mjeseca tijekom nevolja koje su nas zahvatile. Poruke ljubavi i dobrih želja preplavile su društvene mreže, a naš ranjeni grad opet je „prodisao“ punim plućima. U jeku pandemije korona virusa i nakon zagrebačkog potresa, Turistička zajednica grada Zagreba sveobuhvatnom i interaktivnom kampanjom #ZagrebLovesYou željela je potaknuti svjetske putnike i ljubitelje Zagreba da ostanu u kontaktu sa svima koji su bili u našem gradu, ponijeli iz njega lijepe uspomene te, naravno, sa Zagrepčanima i ljudima u Hrvatskoj i svijetu koji vole Zagreb.

Kampanja je u vrlo kratkom roku prikupila blizu 600 fotografija s motivima Zagreba, preko društvenih mreža sa svih strana svijeta. Kao najljepšu zahvalu svima koji su podijelili svoje uspomene na naš grad, napravljen je poseban #ZagrebLoop, tj. video, koji se može pogledati, kao i virtualni muzej svih fotografija na stranicama www.lovezagreb.hr.

Uz to, kao poseban poklon građanima Zagreba, na sam Dan grada, 31. svibnja, TZGZ, u suradnji sa Zagrebačkim solistima i HNK u Zagrebu, daruje svim sugrađanima i posjetiteljima dva koncerta: u 18:00 sati koncert Zagrebačkih solista u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu i u 20:00 sati koncert u sklopu projekta „HNK u vašem kvartu“, u parku Maksimir, mala pozornica.

„Zajedno sa Zagrebačkim solistima organiziramo koncert na Zrinjevcu koji će po prvi put izvesti najpopularnije starozagrebačke pjesme u obradi za gudače. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti našeg Mister Morgena - pjevača Ive Robića koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta.” - najavila  je dr. sc. Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba  

Stoga proslavite Dan grada, pođite na jedan od besplatnih razgleda grada i uživajte u skladbama koje generacijama odjekuju zagrebačkim ulicama, ali #OSTANIMOODGOVORNI i držimo razmak poštujući preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH.

Više o programu saznajte na www.infozagreb.hr.

Sadržaj omogućila TZGZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije