Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vozači očajni

Užas, umjesto 20 minuta, na posao putujem sat i pol

Prometna gužva u Ulici Trnava
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/5
02.10.2019.
u 17:11

Nepregledne kolone u Trnavi zbog kopanja na 400 metara dugoj dionici Čulinečke ceste tjeraju u očaj vozače iz cijele Dubrave

Svako jutro i poslijepodne Trnava i okolni kvartovi postaju prometno paralizirani, a tko se poslije 16 sati ondje slučajno zatekne, ne može izići barem sat vremena.

Razlog je postavljanje glavnog kolektora odvodnje na Čulinečkoj cesti, koja je jedna od glavnih spojnica Slavonske avenije s Branimirovom. Riječ je o radovima na samo 400-tinjak metara dionice ceste, no zbog njih se sav promet prema Branimirovoj, umjesto po Čulinečkoj, žili kucavici Donje Dubrave, slijeva obilazno na Trnavu, kvart koji i inače ima problema s gužvama jer se nalazi uz pružni prijelaz.

Rezultat su kolone koje se iz Ulice Trnava prema Branimirovoj protežu barem kilometar, a jednako su zakrčeni i svi njezini bočni prilazi. Isti scenarij odvija se i u obližnjim kvartovima Vukomercu i Borongaju jer su i njihove ceste pune vozača također na putu prema Trnavi. Tako će biti sve do 17. listopada, kad se očekuje kraj radova, a vozače se u međuvremenu poziva na strpljenje.

A ne može se ni disati

– Stojim na mjestu 20 minuta, a sigurno ću gmizati još pola sata, i to budem li imao sreće pa pružna rampa bude dignuta. Za šest kilometara od posla mi inače treba 15 minuta, a sad mi je potrebno sat vremena. Pokušao sam ići obilazno preko Sesveta, Svetica... Ondje je ista stvar, ovo mi je barem bliže – kaže Dario Milić, koji je zapeo na putu kući, a drugi vozači upozoravaju na nedostatak ikakve prometne regulacije za trajanja tih gužvi.

– Vlak se ne može zaustaviti, ali trebalo bi barem prilagoditi semafor ili postaviti prometnika da nas pusti i raskrči gužvu – žali se Anđelko Šimunec koji, kaže, sad s posla putuje sat i pol umjesto uobičajenih 20 minuta.

Oni su još u dobroj situaciji jer se voze glavnom prometnicom, a oni koji dolaze iz bočnih ulica poput Zeleničkog puta provode dvostruko više vremena u autu. Među njima je i Martina Vuković koja u toj ulici stanuje.

– Svaki dan krećem iz kuće 45 minuta ranije jer mi treba pola sata samo da se izvučem iz vlastita dvorišta – objašnjava M. Vuković, a njezini susjedi Slavko i Dragica Dumić sa svog posjeda i ne odlaze, osim ako je riječ o kratkoj udaljenosti koju mogu prijeći pješice.

– Ne možemo posjetiti kćer u Sesvetama jer nemamo kako. Otkako su počele ove gužve, ne možemo nikamo, ne pretjerujem kažem li da smo zatočeni u svom kvartu – žali se Dumić, a njegovoj supruzi, dodaje, situacija pada još teže jer joj je zbog stalnog dima iz auspuha i prašine narušeno zdravlje.

– Imam astmu i gotovo da ne izlazim iz kuće jer ne mogu disati u ovim uvjetima – kaže Dragica Dumić.

Strpljenja, važan je to projekt

Milan Draženović, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donja Dubrava, građane moli za strpljenje jer je projekt u Čulinečkoj, kaže, važan ne samo za njihovu, već i za cijelu susjednu četvrt.

– Glavni kolektor u Čulinečkoj spojit će se na sve kanalizacijske tokove Donje i Gornje Dubrave. Riječ je o kapitalnom projektu koji će svima pomoći i radnici rade i prekovremeno da ispoštuju rokove. Suosjećam s građanima, ali situacija je, nažalost, takva kakva jest i ne može se promijeniti – objasnio je Draženović.

Ključne riječi

Komentara 9

HR
Hrabraja
18:18 02.10.2019.

Pa zasto gospodin ne govori istinu, ili novinari odu do gradilišta. Nema nikoga ama bas nikoga, 2 s lopatom i 1 bager. Iza 16 sati svi odu doma. Kakvi prekovremeni radovi. Pa za mjesec dana je norma 1 km kanalizacije

BA
BakaMraz
19:18 02.10.2019.

Samo vi glasajte i dalje za njega, sto ste birali to sad i imate.

BU
burza
17:47 02.10.2019.

Pa mozda da idete javnim prijevozom da nisu u autu po jedna osoba bile bi manje guzve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije