Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Uz Zagrebačku aveniju umjesto kartinga u Španskom gradit će bazen

kvartovska tribina
18.11.2014.
u 10:49

Stanarima je obećano da će se ulice asfaltirati još prije ove zime

Uređenje dijela Ulice Ivane Brlić Mažuranić od kućnog broja 80 do 82 najviše je što je Gradska četvrt Stenjevec mogla učiniti da ispuni molbe stanovnika te najduže ulice u Malešnici.

Cjelokupna obnova zahtijeva puno više novca od svote kojom gradska četvrt raspolaže u svojem proračunu. Da bi se kompletno uredila, potrebno je riješiti imovinskopravne odnose, a u pripremnim je fazama i dokumentacija za gradnju prometnice te ishođenje svih dozvola i glavnog projekta.

– Kako bismo olakšali komunikaciju barem na zapadnom dijelu, od pojedinih jednosmjernih ulica napravili bismo dvosmjerne, međutim, građani nisu bili voljni prodati svoje parcele – kazao je zamjenik pročelnika Ureda za izgradnju Alan Ordulj.

Asfaltirana prije zime

U tijeku je izrada i projektne dokumentacije za gradnju bazena na području sadašnjeg karting centra uz Zagrebačku aveniju.

– To je gradsko zemljište, a 1. siječnja 2015. godine istječe im koncesija. Nakon toga, dogovarat će se način financiranja – kaže Vladimir Andrić, predsjednik četvrti Stenjevec.

Stanari ulice Donje Vrapče, njih 200-tinjak, koji bi trebali dobiti asfalt umjesto da gacaju po blatu za svake kiše, još ne znaju svoju sudbinu. Naime, i Vijeće gradske četvrti i građani više su puta uputili zahtjeve Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Dobili su obećanje da će ulica biti asfaltirana prije ove zime.

– Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba vijećnik Alen Ostojić postavio je pitanje o tome te očekujemo da će Ured za izgradnju riješiti ovaj problem – kazao je Andrić.

Vijeće Gradske četvrti Planom malih komunalnih akcija za 2014. osiguralo je novac za izradu projektne dokumentacije kako bi se izgradila vodovodna mreža u Oraničkim odvojcima. Nakon što od Vodoopskrbe i odvodnje ishode dozvolu, očekuju da će gradnja početi. Stanovnicima južnog dijela Vrapča u susjedstvu je sagrađen društveni dom koji su i tražili, a nakon tehničkog pregleda u njemu će moći iznajmiti sportsku dvoranu, a svoje će prostorije konačno imati DVD Vrapče – jug te mjesna samouprava.

Poplavljen trg

Ipak, problem odvodnje na Trgu Ivana Kukuljevića, inače omiljenom okupljalištu roditelja s djecom zbog velikih zelenih površina, na kojem zbog kiše dolazi do plavljenja gotovo cijele plohe, još neće biti riješen.

– Sanacija iziskuje velika financijska sredstva pa Vijeće nije u mogućnosti financirati rješavanje ovog problema – rekao je Andrić.

Komentara 6

VL
vlatx
22:46 18.11.2014.

Meni nikako nije jasno koja je svrha davanja novaca nogometnim klubovima? Niti jedna nogometna škola nije besplatna pa je u biti plaćena dva puta, tj. prvo je financira grad a zatim i roditelji kroz članarinu. Već jako dugo nisam čuo da se otvorio neki tehnički ili znanstveni sadržaj koji bi promovirao i zainteresirao mlade za tehniku i znanost a koji bi bio besplatan. Uostalom nogomet nije jedini sport koji bi se mogao financirati iz gradske kase, zašto isti tretman nemaju i drugi sportovi?

VO
vordas
18:52 18.11.2014.

Naravno da je pogotovo kad se novac daje nogometnim klubovima (500 000 kn). Asfaltiraju se ceste po stranačkom ključu, a ne može se srediti odvodnja na trgu I. Kukuljevića. Naravno prije vas se nije ništa radilo. Ni Stenjevečiki trg nije uređen, vrtić u Hrnetičkoj, dvorana I društveni dom u Medarskoj 80 I druge nebitne stvari. :)

Avatar dr. Evil
dr. Evil
19:16 18.11.2014.

Zasto se zove "Gradska cetvrt Stenjevec" kad Spansko ima 5x vise stanovnika od tog Stenjevca?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije