Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Tri lokacije

Uz catering i muzičare učit će odvajati otpad

Ilustracija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
14.11.2019.
u 09:00

Grad planira organizaciju dvije konferencije, tri igrokaza za predškolce i pet obilježenih “okolišnih” datuma

U slučaju da ste dosad propustili “staviti pravu stvar na pravo mjesto” na iznimno posjećenim edukativnim radionicama Čistoće na gradskim placevima vikendom, imate sreće jer u sljedećoj nam godini, po cijeni od gotovo 600 tisuća kuna, Grad organizira dvije konferencije, tri igrokaza za klince i pet događanja kojima će se obilježavati datumi vezani uz zaštitu okoliša.

Mogli birati, ali...

Natječaj za tvrtku koja će se pobrinuti da se taj pomno osmišljeni plan ostvari tek treba raspisati, a sufinancirat će se novcem Europske unije. Samim time neće biti potpuno plaćen iz gradske blagajne, ali novac je ovdje, kao i u slučaju promocije rotora koju planiraju napraviti kapama i majicama, sporedan faktor. Jer kampanje se mogu osmisliti po želji, a Zagreb je odlučio da je odvojeno prikupljanje otpada najbolje ljudima približiti upravo na taj način.

Dakle, s dvije konferencije, “što podrazumijeva uslugu cateringa; voda, sok, kava, čaj, voće, slatki i slani zalogaji, moderiranje i potrebnu opremu”, tri predstave za predškolce, “koje uključuju izradu scenarija za igrokaz, pripremu i izradu kostima te kompletnu produkciju”, i spomenutih pet obilježenih “okolišnih datuma”.

– Događanja koja će se organizirati mogu uključivati edukaciju, sportske igre na otvorenom, predavanja, prezentacije, edukativne igre, izložbeni sajam, prikupljanje odjeće i hrane, ekokviz, podjelu promotivnih materijala – napominju u dokumentaciji iz Grada pa dodaju kako su ta događanja, jelte, namijenjena “svim građanima, djeci i njihovim roditeljima”. Propisuje se i da će trajanje pojedinog javnog događanja “biti ograničeno na maksimalno dva sata”.

Tri lokacije u isto vrijeme

Također, tih pet datuma s događanjima u isto vrijeme moraju se organizirati na tri lokacije, a “od odabranog ponuditelja očekuje se i da osigura tumača znakovnog jezika”. A kako za konferencije treba catering, tako“organizacija obilježavanja datuma vezanog uz zaštitu okoliša podrazumijeva i osiguravanje pomagala”, a pod njih spadaju tehnika, razglas, voditelj, scenski radnici, a bome i muzičari.

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:51 14.11.2019.

Hm, bedastoća, ali pohvalno i to. Klinci su svjesni, klinci znaju, klinci uče, klinci prakticiraju. Ovakve radionice treba organizirati za Holding, Gradsko poglavarstvo, Skupštinu grada, Bandića, Jozićku, Fundurulju, Anić-Vučinić, Brankeca Vlaha i slične koji rade koncept gospodarenja otpadom, a ništa o tome ne znaju, a debelu lovicu izvlače od grada za coppy paste projekte, koji su zastarjeli i nikada se neće provoditi, - dok grad sve više sliči na Napulj u najboljim danima smetlištarske krize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije