Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inova

Ušteda za gorivo čak 40 posto uz izum Genijator

autori Genijatora
Foto: Davor Višnjić/PIXSEL
1/2
13.11.2013.
u 08:23

Na Zagrebačkom velesajmu počeo je tradicionalni sajam INOVA na kojem će biti predstavljeno više od 500 domaćih i stranih izuma

Kako vodom uštedjeti gorivo prije otprilike pet godina otkrili su mladi zagrebački inovatori Petar Jončić, Dinko Jakušić i Esmir Moranjak koji su izumili – Genijator. Riječ je, naime, o sustavu za poboljšanje učinkovitosti motora automobila neovisno o vrsti goriva. Plin nastaje elektrolizom vode.

– Naš generator smanjuje količine štetnih plinova i do 90 posto, produljuje životni vijek motora i omogućuje mirniji i tiši rad motora – kazao je Esmir te dodao kako je najvažnije od svega da donosi uštedu na gorivu 20 do 40 posto.

Mladi inovatori predstavili su se na sajmu inovacija INOVA, koji je jučer počeo na Zagrebačkom velesajmu. Posjetitelji mogu razgledati više od 500 domaćih i stranih izložaka. Bosna i Hercegovina, Japan, Velika Britanija, Malezija i Koreja samo su neke od gostujućih zemalja.

– Proizvodimo biogorivo od ulja iz biljke jatropha – kazala je Shalini Mani iz Malezije te istaknula kako je uzbuđena jer prvi put u Hrvatskoj predstavlja svoj proizvod. Vladimir Carek iz Gornje Stubice izumio je inox stalak za četkice i čaše.

– Namijenjeni su ponajprije vrtićima, ljetnim kampovima li apartmanima – poručio je Carek. Sajam se održava u paviljonima 7 i 7a i traje do 17. studenog, a ulaz je besplatan.

>>Savez za energetiku Zagreba suorganizator izložbe inovacija INOVA 2013.

Komentara 3

PR
Prevaren
19:41 19.09.2017.

Poznati su po prevarama, oprez s navedenom kompanijom! Prodaju maglu i prijete ako ne prihvatite posao temeljen na prevari i lopovluku.

AD
adler77
06:31 27.04.2018.

Dje vam je petar prevarant.... Ko pu. I to vise.... Prodaja magle i praznjenje djepova

DE
Dejan10
14:22 13.11.2013.

Vidjevsi sliku pretpostavljam da su ovo dva zatucana strebera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije