Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blagdanske akcije

Uskršnji program TZGZ: Daruju uskršnje koncerte, pisanice poslali u Mainz

storyeditor/2022-04-12/Zagreb__izvor_TZGZ.jpg
TZGZ
13.04.2022.
u 10:30

Organiziraju se u metropoli i mnoge druge blagdanske manifestacije pa će se tako, primjerice, u Zoološkom vrtu na Uskrsni ponedjeljak od 11 do 19 sati održati dječji program ZekoEko

Projekt Lazarus u crkvi svetog Ivana Krstitelja u 19.30, a Lado u župi svetog Blaža u 20 sati. Riječ je o dva besplatna koncerta koje na Uskrsni ponedjeljak organizira zagrebačka Turistička zajednica.

Ansambl koji nastupa u crkvi na Novoj Vesi izvest će 11 prigodnih skladbi hrvatskih kompozitora iz 17. stoljeća, među kojima i neke od najljepših primjera glazbene baštine tog doba. Lado će pak u sklopu programa "Veliko je sad veselje – hrvatske uskrsne pučke popijevke" predstaviti 14 napjeva iz različitih krajeva Hrvatske.

I nova sezona smjene straže počasne satnije Kravat pukovnije počinje u ponedjeljak. Ceremonija u kojoj sudjeluju četiri konjanika i 13 pješaka kreće u 11 sati ispred Etnografskog muzeja, odnosno sjedišta pukovnije, a završava u 12.30 ispred katedrale. Na tamošnjoj je travnatoj površini Turistička zajednica u suradnji sa Zrinjevcem postavila i nove uskrsne instalacije, odnosno velika bijela jaja okružena proljetnim sadnicama.

Tri pisanice koje su u maniri naive oslikali umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije ondje su stajale prošle godine, a na inicijativu zagrebačke Skupštine darovane su hrvatskoj kulturnoj zajednici Mainz kao simbol uskrsne radosti i mira te prijateljstva dvaju gradova.

Organiziraju se u metropoli i mnoge druge blagdanske manifestacije pa će se tako, primjerice, u Zoološkom vrtu na Uskrsni ponedjeljak od 11 do 19 sati održati dječji program ZekoEko. U župi blaženog Augustina Kažotića na Peščenici pak u 20 je sati koncert "Uskrs u ozračju tambure".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije