Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urbana obnova

Uskoro uređenje pročelja u centru grada

Hatzova 2
Foto: Arhiva VL
22.03.2016.
u 16:35

Za oko 2 milijuna kuna obnavlja se fasada i okolnih prostori zgrade u Hatzovoj 3, a radovi su dio projekta restauracije starih pročelja

Uskoro će početi sanacija uličnih i dvorišnih pročelja i pokrova zgrade u Ulici Pavla Hatza 3. Obnova će Grad koštati 1,959.826 kuna, a radove će izvoditi tvrtka Kapitel te restaurator Ivan Cvitanić.

Ti su radovi dio širega projekta restauracije starih pročelja u samom centru grada koja su prekrivena grafitima i nedovoljno održavana, pa će tako za sličnu cijenu uskoro početi i obnova pročelja zgrade u Mihanovićevoj 40.

>>Stanari 12 zgrada Donjeg grada dobit će novu fasadu i niže račune

Komentara 4

ŠO
Šokac1
17:06 22.03.2016.

Grafiti su i inače oduro i primitivno nagrđivanje zagrebačkih ulica. I opasni su, našarani na prometne znakove, ploče s raznim obavijestima i sl., važnim za turiste kao i za same zagrepčane. A o estetskoj sastavnici da i ne pričamo. To je zlo kome se trebaju posvetiti gradska uprava, komunalno redarstvo i policija. Vandale treba drastično kažnjavati - osim obvezne "masne" globe, dati im posao male vrijednosti (npr. lijepljenje kutija za šibice) i neka ga rade dok ne zarade lovu za potpuni i kvalitetni popravak nagrđne fasade ili zamjenu oštećeog prometnog znaka novim. Mjesto da uživamo u urbanoj ljepoti svoga Zagreba, prisilno moramo trpjeti nenormalne, neeuropske i apokaliptične vizure sivoga, zapuštenog grada.

VL
vlatx
18:47 22.03.2016.

Trebaju se urediti pročelja zgrada ali zašto to mora plaćati grad? Zar u tim zgradama nema stanara? Zar oni ne plaćaju pričuvu? Zar se zgrada ne može sama financirati podizanjem kredita kao i sve druge zgrade? Ono da u tim stanovima žive penzići (koji čuvaju nekretninu djeci ili unucima) ne stoji jer i u drugim stanovima i zgradama žive isto penzići pa ih nitko ne pita imaju li za pričuvu? Što se vandala tiče tu bi trebalo više preventive i osvješćenja o štetnosti grafita u osnovnim i srednji školama a represija kao zadnji oblik dovođenja u red pojedinaca.

TR
Trnjanec
17:05 22.03.2016.

Imam ja fantastičnu ideju: zašto se godišnje ne bi samo prebojalo makar stotinjak zgrada? Ne treba se sve odmah restaurirati, ali za brat bratu 50.000 kn (ako i toliko) pročelje može dobiti ganc novu farbu. Dakle, farbanje stotinu pročelja grad bi godišnje koštalo samo 5 milijuna kuna, što je npr. samo 1% od iznosa koji grad godišnje poklanja rodijačkim uhljebima u ZET-u. Evo, dajte mi kantu boje, ja dođem besplatno preko vikenda farbati neko prizemlje. Skupi nas se pet, netko postavi skele, za dva vikenda ofarbamo cijelo pročelje prema ulici. Pa onda za deset godina restaurirajte sve za 2 milje kuna, koga briga - dotad će barem izgledati pristojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije