Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNANSTVENO FANTASTIČNO

Uskoro 41. dani znanstvene fantastike: Svjetski poznata imena na SFeraKonu

SFeraKon
Foto: Zvonimir Ferina
1/4
11.04.2019.
u 15:19

Ove godine dovode globalno poznatog crtača stripova i karikaturista Johna Kovalica koji će sudjelovati u panel raspravi

Najstarija i najveća hrvatska konvencija SFeraKon koju pohode ljubitelji znanstvene fantastike, horrora i srodnih žanrova SFeraKon održat će se od 10. do 12. svibnja u prostorijama zagrebačkog FER-a.

Društvo za znanstvenu fantastiku SFera već tradicionalno organizira ovu konvenciju koja svake godine bilježi porast dolazaka ljubitelja znanstvene fantastike, gaminga i književnosti SF tipa. Prošle godine događaj je u tri dana posjetilo preko tisuću posjetitelja, a ove godine su "early bird" karte rasprodane u rekordnom roku.

Zbog toga dovode velika imena znanstveno-fantastične industrije poput Johna Kovalica, crtača stripova rodom iz Manchestera, koji trenutno živi preko bare. Crtao je stripove poput The Dork Towera, Snapdragonsa te Newbiesa. Ilustrirao je više od stotinu igara za što je dobio nagradu Origins. Osim zabavnog karaktera, uključen je i u izradu političkih stripova i karikatura za novine iz Milwaukeeja. Sudjelovat će na panel raspravi zajedno sa crtačem Milivojem Ćeranom.

Posjetitelji će moći uživati u igraonicama, turnirima i demonstracijama RPG igara, a osim toga mogu pohoditi i sajam knjiga, izložbe i cosplay.

SFeraKon 2016. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije