Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preko Save

Urušeni most Mićevec bit će obnovljen za dva mjeseca?

'Most08_nnn_gra_110411'
Foto: ''
1/4
12.04.2011.
u 23:00

Na terenu graditelji procjenjuju kako je nemoguće završiti do lipnja, realan rok je do jeseni

Od potonuća jednog od stupova u ožujku prije dvije godine most Mićevec napokon je došao na "dnevni red". Njegova je rekonstrukcija najavljivana više puta, iznos koji je potreban i prije spominjan jest 30 milijuna kuna, a ulaganje je počelo tek nedavno. Tridesetak radnika užurbano radi na mostu i to, kako kažu, posljednja dva tjedna...

U prvobitno stanje

Željeznički prijelaz preko Save, koji je sagrađen prije gotovo 50 godina, dodatno su oštetile velike poplave krajem prošle godine koje su još više, objašnjavaju radnici, destabilizirale temelje. Trenutno se postavljaju čelični potporni stupovi koji će za prvu ruku zamijeniti oštećene betonske stupove koji će se sljedećih dana rušiti.

Nakon toga, rekli su nam, tek kreće pravi posao. Hrvatske će željeznice morati obnoviti cijelu infrastrukturu pa će se konstrukcija morati vratiti u prvobitno stanje. Graditelji na terenu procjenjuju kako će radovi trajati najmanje do jeseni jer su izuzetno zahtjevni. Iz Hrvatskih željeznica, međutim, poručuju da će sanacija biti dovršena do sredine lipnja.

Pokusno opterećenje

Nakon sanacije čelične konstrukcije i armiranobetonskih stupova, nastavit će s radovima na kolosijeku. A nakon završetka radova, stoji u priopćenju "željezničara", konstrukcija će se pokusnim opterećenjem staviti na probu. U svakom slučaju, nakon dvije godine stanke najesen ili već u lipnju Mićevec više neće "visjeti" u Savi...

 

Ključne riječi

Komentara 2

VI
Vito
07:54 13.04.2011.

Zanimljivo je kako se političari miješaju u struku. Zašto? Tko može odrediti kakvo je dno rijeke save na tom području pa da političari govore javnosti kako je taj posao gotov za manje od dva mjeseca? Samo beton te debljine se se mora sušiti, da ne popuca, najmanje tri do četiri tjedna, a do lipnja 2011. godine ostalo je još 7 tjedana. Ne računam samu gradnju kalupa te svih ostalih pripremnih radnji. Ili će uvesti novotariju rada 24/7?

OB
-obrisani-
10:21 14.04.2011.

Umjesto kamena temeljca,Jaca će za potrebe izbora ,otvoriti most. Sigurno se neće postavljati pitanja,zašto je most popucao i urušio se, tko je trebao kontrolirati stanje mosta,zašto se čekalo dvije godine i ostale tričarije. Tko će se time baviti,glavno da se prerže vrpca i evo prikaza gospodarskog rasta i silne brige vlasti i za građane i za državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije