Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalac

Uređivat će se groblja u Otruševcu i Sv. Martinu pod Okićem

Groblje Otruševec
GLASNIK SSN
12.08.2010.
u 08:00

Gradonačelnik Krešo Beljak kaže da bi se ove godine moglo krenuti i u uređivanje središnjega groblja.

Održavanjem groblja u Samoboru i okolici, za koje je zadužen Komunalac, građani su često vrlo nezadovoljni. Iako je najviše prigovora zbog visoke grobne naknade, mnogo Samoboraca smatra da ni uređenost groblja nije na primjerenoj razini, pa ih zanima hoće li se napokon nešto i poduzeti kako bi se to promijenilo.

Kad počinju radovi?

Iz Komunalca poručuju da su, prema programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za ovu godinu, predviđeni gradnja oborinske odvodnje i uređivanje središnje staze na groblju u Otruševcu. U planu je i gradnja pješačkih staza te hortikulturno uređivanje groblja u Otruševcu i Svetom Martinu pod Okićem, a za te radove osigurano je 750 tisuća kuna.

– Mašinoprojekt d.o.o. iz Zagreba izradio je glavni projekt za gradnju oborinske odvodnje na dijelu grobnih aleja i staza na groblju u Otruševcu, a nakon toga je Komunalac kao investitor morao dobiti potrebne suglasnosti i dozvole za radove – kažu iz Komunalca. Suglasnost je Komunalac dobio 1. srpnja, kao i potvrdu za glavni projekt od gradskog Ureda za prostorno uređenje i gradnju.

– Ove godine počet ćemo, u etapama, i realizirati taj projekt – objašnjavaju iz Komunalca. Kad bi to točno moglo biti, nismo uspjeli doznati.

Popločavanje staze

Izrađen je i prijedlog uređivanja groblja u Svetom Martinu pod Okićem vrijedan 155 tisuća kuna, a ondje se namjeravaju urediti parkiralište i nasip uz živicu, betonirati potporni zid, asfaltirati dotrajalo opločenje te postaviti novi rubnjak. A gradonačelnik Krešo Beljak kaže da bi se ove godine možda moglo krenuti i u uređivanje glavnog gradskog groblja, gdje bi se popločala staza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije