Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Forum 2016 – Creative Cities & Europe:

Urban Futures – Challenges for Cities & Entrepreneurship

Urban Futures – Challenges for Cities & Entrepreneurship
Foto: PR FOTO
13.05.2016.
u 14:12

Ovoga svibnja Zagreb postaje mjesto okupljanja vrhunskih međunarodnih i nacionalnih stručnjaka koji će raspravljati, izmjenjivati iskustva i donositi konstruktivne odluke na temu razvoja pametnih gradova.

Konferencija ZAGREB FORUM 2016, vođena naslovom URBAN FUTURES – CHALLENGES FOR CITIES & ENTREPRENEURSHIP, održava se 23. svibnja 2016. godine u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u organizaciji Razvojne agencije Zagreb, Grada Zagreba, GFS (GoForeSight) Instituta i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti). Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Španjolska, predvođena Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj.

Putem ove konferencije kontinuirano nadograđujemo viziju povezivanja, poticanja i omogućavanja realizacije najboljih znanja i praksi, te konkretne suradnje između ključnih dionika u razvojnom projektu za kreativne i pametne gradove.

Zagreb Forum 2016 donosi priliku da istaknuti stručnjaci i govornici predstave svoje modele upravljanja, koncepte i strategije pametnog grada, industrijska rješenja i poslovne slučajeve kao i financijske instrumente za razvoj kreativnih gradova budućih industrija.

Uz prezentiranje primjera dobrih praksi iz SAD-a i Španjolske bit će predstavljeni i projekti koji nalažu složenu koordinaciju unutar gradova. Uz ostale teme prikazat će se i kako tehnološke promjene utječu na realni te financijski sektor.

Više o temama i predavačima Zagreb Foruma 2016 saznajte na službenoj web stranici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije