Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renata suša

Upravljala HŽ Infrastrukturom, radila u Hypo banci: Može li nova ravnateljica Velesajmu vratiti stari sjaj?

Zagreb: Najavna konferencija REXPO sajma
Goran Stanzl/PIXSELL
18.01.2022.
u 18:15

Suša je na mjesto predsjednice uprave Hrvatskih željeznica došla 2014., a postavio ju je SDP-ov ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić

Nova direktorica zagrebačkog velesajma bit će Renata Suša, objavio je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

-Ima veliko iskustvo u upravljanju i nekretninskom biznisu, a vršila je i funkciju predsjednice uprave HŽ infrastrukture- predstavio je novi upravljački kadar u gradu Tomašević. 

Suša je na mjesto predsjednice uprave Hrvatskih željeznica došla 2014., a postavio ju je SDP-ov ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić. Nije članica niti jedne stranke, a tvrtku je vodila dvije godine. U drugoj godini njena mandata državna tvrtka koja je generirala stotine milijuna kuna gubitaka, bila je u plusu od 60 milijuna kuna. IZ HŽ infrastrukture odlazi 2016. a godinu dana kasnije osnovala je kontzultatnstku tvrtku Casper Taurus. 

Prije zaposlenja u HŽ infrastrukturi Suša je radila u tvrtki Nova Europska ulaganja, podružnici američkog fonda NHC Capital te vodila projekt gradnje vila u okolici Dubrovnika. Svoju karijeru započela je u Deloitteu, a potom ej prešla u tvrtku Colliers. Prije toga, od 2007. do 2008. radila je kao menadžerica u Hypo banci. 

"Zagrebački velesajam d.o.o. je 2020. dočekao sa stabiliziranim poslovanjem, trendom višegodišnjeg rasta prihoda, posloženim
tematskim i sadržajnim projektima te u konačnici pozitivnim poslovnim rezultatom 384.564,00 kuna, a koji su efekti uspješno postavljenih i provedenih strateških ciljeva usmjerenih na samoodrživost poslovanja", napisala je u izvješću za 2020. prethodna ravnateljica Velesajma Dina Tomišić. Izvješće je kritiziralo radničko vijeće ustvrdivši kako je slika stanja nerealna. 

Usprkos izvješću, Zagrebački velesajam posljednjih tridesetak godina slovi kao gradski gubitaš. Bio je to jedan od razloga zbog kojega ga je pokojni gradonačelnik želio u potpunosti srušiti te ondje izgraditi Zagrebački Manhattan. Projekt srećom, nije ostvaren, no pred novom direktoricom je puno posla. Mnogi od paviljona su prazni, dok su drugi u poluruševnom stanju i neodržavani usprkos svojoj arhitektonskoj i povijesnoj vrijednosti. 

Trenutno se ondje održavaju brojne manifestacije poput Interlibera, u nekim paviljonima niknuli su room escape programi i igraonice pa je popularna lokacija za dječje rođendane, a od početka godine na Velesajmu je uspješno organizirano cijepljenje protiv koronavirusa. 
 

Komentara 26

TO
tomislav10
18:51 18.01.2022.

Suša u HŽ-u nije radila ništa zadnjih 5 godina, od kad je smijenjena, a u HŽ ju je doveo Hajdaš Dončić kad je imala 29 godina života. Što je napravila u svom mandatu svima je vidljivo. Otpuštala radnike pa ihih sud vraćao na posao uz milijunske odštete koje je plaćao HŽ.

TO
tomotomo
19:18 18.01.2022.

tko ima svoju uspješnu firmu, ne ide u gradsku firmu koja nema perspektive.

Avatar AlPoS
AlPoS
19:31 18.01.2022.

Ovi javni natječaji su u biti tek cirkus. Mjesecima se tražilo mjesto po upravama za R.S. tako da je ovo cirkus. Već je trebala biti imenovana, ali smjenom prošle uprave holdinga malo je sve stalo. Recimo bit će imenovan i I.R., odnosno sve se zna unaprijed, samo se odugovlači sa imenovanjima kako bi javnost imala dojam da se stvarno radi natječaj. Ostat će spaljena zemlja do kraja mandata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije