Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda i ostalo

Unikatna odjeća, nakit i namještaj domaćeg potpisa

odjeća (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
07.09.2012.
u 10:00

Na predmetima su etikete i vizitke pa se kupci, ako su zainteresirani za neki predmet, mogu javiti izravno autoru

“Djela u potrazi za kupcem” naziv je izložbe kojom se u srijedu predstavila nova udruga u kojoj su se okupili hrvatski umjetnici. Nazvali su se Kuća hrvatskog dizajna, a do 7. rujna njihova djela bit će izložena u Centru za kulturu Trešnjevka. Također, sve što je izloženo, može se i kupiti.

Previše konfekcije

– Na svim predmetima postavljene su etikete ili vizit-karte pojedinih autora, tako da svi oni koji su zainteresirani za neki izložak, mogu izravno kontaktirati autora – rekla je Anita Marković Vrbanc, jedna od organizatora prodajne izložbe. Udruga još nema svoje prostorije, premda na tome rade. Želja je da se umjetnici koji nemaju gdje izlagati ujedine te da se rade i zajednički projekti.

– Previše je konfekcije, a hrvatski dizajneri nemaju posla. Zato smo izložbu i nazvali “Djela u potrazi za kupcem”, a izlažemo modne ilustracije, instalacije, fotografije i film. No prodajna izložba odnosi se prije svega na unikatni nakit te ostale unikatno oslikane i oblikovane predmete. Autori su različiti. Izlažu poznati dizajneri, ali i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta – objasnila je predsjednica Korana Gjalski Filipović.

Jučerašnja izložba ujedno je bila i proslava magisterija izlagačice Diane Viljevac koja je ponudila tri haljine iz kolekcije u kojoj svaka ima pleteni ili tkani detalj.

– Sve su haljine od makoa, rastezljiva pamuka, a cijena ovisi o kompliciranosti pletenja. Duga žuta haljina tako stoji 1600, a crna, s kojom je bilo više posla, 1800 kuna. Prvi puta izlažem – rekla je Viljevac te dodala da je popust deset posto ako netko haljinu kupi na izložbi. Haljinu je odlučila izložiti i dizajnerica Milena Rogulj. Pamučnu kombinaciju bijele i bež napravila je u dva popodneva, a ideja joj je sinula dok je krojila neki drugi predmet te je od onog što je ostao skrojila postojeću. Cijena joj je 1200 kuna.

Lupino dizajner stolca

Modni brend Etna Maar, iza kojeg stoji dizajnerica Andrijana Subotić-Pjajčik, odlučila je izložiti, haljinu i mantil iz kolekcije Crni labud, inspiriranu istoimenim filmom.

– Svi predmeti iz te linije kombinacija su crne, sive i crvene boje, a koristila sam pamuk i kožnato remenje. Haljina košta 1800 kuna, a mantil 2500 kuna – rekla je Subotić.

Unikatni i neobičan nakit od flaksa, žice i impregnirane sajle izrađuje i organizatorica Anita Marković Vrbanc. Obilježje su joj pužići, koje ukomponira u svaku kreaciju, a ogrlice naplaćuje tristotinjak kuna.

Kao dizajner i umjetnik predstavio se i fotograf Stephan Lupino. Izložio je stolac, vrijedan 2000 eura, izrađen od bačve stare tristo godina. U naslonu stolca izrezbario je lik gole djevojke i muškarca.

Komentara 2

DO
doktorica
10:06 07.09.2012.

nitko normalan neće dati 2000eura za neki drveni stolac,za taj novac se može pronaći vrijedan antikvitet...

CV
cvijece
20:50 07.09.2012.

Kakav to užas visi oko vrata ovoj djevojci na slici?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije