Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvan okvira

Umjetnost izašla na ulice, zgrade postale umjetnička djela

Zagreb: Street art umjetnik Boris Bare i kipar Ivo Gašparić postaviti instalaciju "Vani" na Galeriji Gradec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
04.11.2020.
u 14:34

U sklopu novog projekta zagrebačke turističke zajednice umjetnici ukrasili prostor oko muzeja, galerija, škola...

Prostor oko Muzeja za umjetnost i obrt, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Galerije Gradec i Umjetničkog paviljona posljednih dana plijeni pozornost prolaznika, koji svaki čas zastaju ne bi li pogledali umjetničke instalacije tamo postavljene.

Dio je to novog projekta zagrebačke Turističke zajednice koji su nazvali “Izvan okvira”, s obzirom da umjetnost ovime izlazi iz galerija i muzeja. Sve se realizira u suradnji s s kreativnim timom "Nas dve" koji čine Ana Mikin i Tina Kovačiček te umjetnicima koji su osmislili instalacije za svaku lokaciju. Tako su ulični umjetnik Boris Bare i kipar Ivo Gašparić postavili “Vani” na Galeriji Gradec. Umjetnički paviljon uključen je “Novim krajolikom” te “Privremeno zatvorenim”, koje potpisuju Maša Barišić i Jelena Malenica, a kiparica Ida Blažičko postavila je “Hommage Bolléu” na pročeljima MUO i ŠPUD–a.

- Nažalost, neke od lokacija trenutno ne mogu pozivati posjetitelje na obilazak izložbe, no intervencijom naših umjetnika pojedina zgrada postaje umjetničko djelo, naglašavajući ideju da građevine imaju svoj identitet i dušu - kaže direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld. Umjetničke instalacije tamo ostaju do 27. studenog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije