Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodana još jedna lokacija

Umjetnici, performeri i glazbenici iz 13 zemalja svijeta na 26. festivalu Cest is d'Best

storyeditor/2022-08-12/PXL_020618_20829634.jpg
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
15.08.2022.
u 07:49

Uz standardne nastupe na Cvjetnom trgu i Bogovićevoj, Jelačić placu, Europskom trgu i Zrinjevcu, ove će se godine pjevati, plesati, svirati, crtati i družiti na još jednoj novoj lokaciji

Zagrebačke će ulice i trgove u četvrtak 26. put zašareniti umjetnici, performeri, cirkusanti i glazbenici iz 13 zemalja svijeta. Koncertom Detoura na Zrinjevcu 18. listopada u 21 sat svečano se otvara još jedan Cest is d'best, najstariji ulični festival u metropoli. Do nedjelje Zagrepčane očekuje šaren, bogat i veseo program na nekoliko festivalskih lokacija, najavio je direktor festivala Zlatan Jaganjac. Uz standardne nastupe na Cvjetnom trgu i Bogovićevoj, Jelačić placu, Europskom trgu i Zrinjevcu, ove će se godine pjevati, plesati, svirati, crtati i družiti na još jednoj novoj lokaciji.

– Svakog dana od 11 do 21.15 sati radionice, nastupi uličnih svirača i cirkuske predstave prvi put održavat će se i u Staroj Vlaškoj, čime smo htjeli podržati i staviti dodatni naglasak na nedavno otvorenu novu pješačku zonu – poručio je Jaganjac. Kao i svake godine, program Cesta je besplatan, a sadržaji su namijenjeni svim generacijama, s velikim naglaskom na djecu – poručio je Pajo iz Kraljeva ulice, jedan od osnivača ovog svim Zagrepčanima dragog događanja.

– Čast mi je biti dio ove priče i veseli me što su Kraljevi ulice pridonijeli da se u Zagrebu održavaju ovakvi, izvaninstitucijski događaji – rekao je Pajo te zahvalio Turističkoj zajednici grada Zagreba i Gradskom uredu za kulturu na potpori. Poseban je naglasak ove godine stavljen na likovnost i likovne programe koje će voditi Ante Šabić, student Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koji će s ekipom umjetnika biti zadužen za taj segment festivala na kojem posjetitelje očekuje niz radionica i izložbi. Programi za djecu, poručuju organizatori, održavat će se uglavnom na Zrinjevcu, a ispred paviljona u petak, subotu i nedjelju u planu je Plesnjak pod zvijezdama.

Prvi put u sklopu Cesta na Europskom trgu u četvrtak i petak od 18 sati održat će se i festival Ritam Mediterana. Ove godine u fokusu je Turska pa će ondje biti podijeljeno oko 500 baklava. U četvrtak u podne na Trgu će se održati i tradicionalna utrka smetlara. Prijavilo se 12 trokoličara, među kojima prvi put i tri žene. Po svemu sudeći, ni ove godine na Cestu zabave i šarenila neće manjkati. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije