Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE TRAGEDIJE

Umjesto Parka branitelja na Laništu murali za Vukovar

Mural na Laništu
Foto: Privatna arhiva
1/2
15.11.2019.
u 10:08

Na mjestu nekadašnjeg parka sa šetnicom niknula je stambena zgrada, sada najviša u naselju, a Park branitelja nije realiziran na nekoj drugoj lokaciji

Prije tri godine u zagrebačkom naselju Lanište srušen je Park branitelja, jednostavno oblikovan prostor s klupama od kovanog željeza i travnjakom stiliziranim u obliku šahovnice. Na mjestu nekadašnjeg parka sa šetnicom niknula je stambena zgrada, sada najviša u naselju, a Park branitelja nije realiziran na nekoj drugoj lokaciji, o čemu je Večernji list i pisao 2016. godine.

No, kako se približavao datum pada Vukovara, u tom južnom naselju počeli su nicati grafiti a ovog tjedna i mural kojim se obilježava datum tragedije.

- U naselju Lanište je postojao spomen park Hrvatskim braniteljima kojeg su srušili da bi napravili višekatnicu. Jučer su dečki napravili mural u spomen Vukovara koji je za mene spomenik domovinskom ratu u Laništu, napisao je na svom Facebook profilu vijećnik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – Zapad.

Novi je mural smješten je kod Lukoilove benzinske postaje na Remetinečkoj ulici na ulazu u naselje, nedaleko nove zgrade. Na njemu je stilizirani prikaz spomen-područja Ovčara te vukovarski vodotoranj u kombinaciji sa zastavom sa šahovnicom te porukom 'Nikada narod zaboravit neće Vukovar'. U ponedjeljak će se od osnovne škole u Savskom Gaju do murala zapaliti niz svijeća.

Foto: zvonimir ferina

Komentara 3

CR
crodux
10:55 15.11.2019.

prelijepo!

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
13:05 15.11.2019.

Hvala tvorcima tog morala, naklon do poda

Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:31 15.11.2019.

Nesto kao doping

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije