Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupe obaveze

Umjesto novca za stadion Dinamo dobio Svetice?

svetice
Tomislav Miletić/PIXSELL
14.09.2012.
u 09:55

Zakup sportskih objekata bit će besplatan jer ih Grad, kažu, ne može održavati. Za ulaganje u objekte Grad nema novca pa očekuje da će to učiniti netko drugi

Sportske objekte Svetice i Grana-Klaka u Dubravi, u gradskom vlasništvu, gradonačelnik Milan Bandić želi izuzeti iz uprave Holdinga, a novog upravitelja potražio je na natječaju. Iako je ugovor s Holdingom prošlog kolovoza potpisan na neodređeno, naglu odluku gradonačelnik opravdava lošim gospodarenjem.

Hoće li Dinamo ulagati?

Neslužbeno doznajemo da je glavni pretendent za besplatni zakup sportskih objekata na Sveticama GNK Dinamo i njegov izvršni predsjednik Zdravko Mamić. Navodno je posao s Dinamom već dogovoren, i to kao kompromis zbog odustajanja Grada od ulaganja u stadion i uređenje poslovnih prostora sjeverne tribine. Potvrdu jučer nismo uspjeli dobiti iz Dinama ni iz nadležnog gradskog Ureda za sport, iz kojeg su samo kazali kako je pristiglo 16 ponuda koje su u fazi obrade.

– Povjerenstvo će nakon analize uputiti prijedloge gradonačelniku koji će pak donijeti odluku s kime će sklopiti ugovor – kazao je pročelnik Ivica Lovrić. Sam gradonačelnik u obrazloženju odluke da objekte da nekom drugom naveo je loše održavanje te potrebu velikih ulaganja, za koja Grad nema novca.

“Očekujemo bolje održavanje sportskih građevina kada za objekt bude zadužena samo jedna sportska udruga”, piše u Bandićevu obrazloženju.

Iz Holdinga su cijelu stvar odlučili ignorirati jer kažu da nikada nisu dobili konkretne zaključke. Kažu kako podružnica Upravljanje sportskim objektima spornim sportskim terenima upravlja temeljem odluke Gradske skupštine od 31. kolovoza 2011. godine.

Holding traži 5 milijuna

– U ugovoru o korištenju sklopljenim s Gradom stoji da, ako gradonačelnik smatra da objekt treba dati nekom drugom, taj zahtjev mora i uputiti u Skupštinu, što u ovom slučaju nije učinio – kazali su iz Holdinga. Ako im objekt Bandić ipak oduzme, tražiti će povrat do sada utrošenih pet milijuna kuna. Zanimljivo je da će novi upravitelji sportske objekte dobiti besplatno jer “ne ostvaruju dobit” pa će morati pokriti samo tekuće održavanje i plaćati pet Holdingovih radnika na održavanju. Iako objekte gradonačelnik daje kako bi u njih netko uložio novac koji Grad nema, umjesto dvije, ove godine dao je 4 milijuna kuna za igralište ŠC Trnje.

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:55 14.09.2012.

Ljudi, da li bi nekome mogli pokloniti Bandića. Nama ga je dosta, a Vama?

ĆA
ćaćaća
12:40 14.09.2012.

mislim da su to igre(a nisu olimpiske) mamić/bandić kako jamiti lovicu a da bude sve legalno:)))

VI
Vito
13:58 14.09.2012.

Umjesto novca za stadion Dinamo dobio Svetice? Ako je to imalo istinito, onda je to javna pljačka pred nosom ministra obrazovanja, i športa... Mafijaški "poduzetnik" maminjo se na taj način praktički besplatno dočepao skupog gradskog zemljišta kojeg je država poklonilala gradu za izgradnju olimpijskog bazena... Ako to "prođe" onda je potvrđeno da mafija upravlja Hrvatskom, aglavni zaštitari mafije su suci svih vrsta sudova u Hrvatskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije