Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIOZNA SMRT U SOPOTU

Tijelo maloljetnice bilo je odbačeno niz stube: 'Treba biti temeljit jer svaki detalj može riješiti istragu'

Ubojstvo u Sopotu
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/11
16.02.2020.
u 19:27

Kako doznajemo, policija je u Zemljakovoj bila još u petak oko ponoći, prije negoli su susjedi pronašli tijelo nesretne djevojke, i to zbog dojave stanara o svađi dvojice muškaraca

Tijelo joj je bilo omotano u tepih i odbačeno niz stube ispred podruma zgrade u Zemljakovoj ulici u zagrebačkom Sopotu. Policija je na mjesto događaja u subotu stigla oko 7.20, sat vremena nakon što ju je tamošnji stanar pronašao.

Policija utvrdila identitet

Uzrok njezine smrti još se ne zna, a kako uz sebe nije imala dokumente, iz PU zagrebačke su njezin identitet utvrdili, potvrdivši da je riječ o maloljetnici. Neslužbeno se doznaje da je policija u Šenovoj ulici 16, pola kilometra udaljenoj od Zemljakove, privela 30-godišnjaka s kojim je navodno na spomenutoj adresi živjela nesretna djevojka. Kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku, a njezino je tijelo trenutačno u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu gdje će se obaviti obdukcija.

Ubojstvo u Sopotu
1/5

Odrediti uzrok smrti prioritet je istrage, objasnio je za Večernji list umirovljeni inspektor Branko Lazarević, jer olakšava potragu za tragovima. Što se, pak, obdukcije tiče, postoje samo dvije mogućnosti zbog kojih još nije otkriven uzrok smrti.

– S obzirom na to da se obično obdukcija ne radi vikendom, moguće je da tijelo još nisu taknuli – kazao je Lazarević.

Drugo je objašnjenje, što smatra vjerojatnijim, da je ona u tijeku, ali da vanjskim pregledom i sekcijom nisu mogli ništa utvrditi. Djevojka, kako se nagađa, nije imala otvorene ozljede, a na mjestu događaja nije bilo vidljivih tragova krvi.

– Pretpostavljam da su uzeli uzorke organa, odnosno tkiva. Trenutačno možda samo čekaju rezultate toksikološke pretrage kojom će utvrditi je li imala kakve supstance u tijelu – objasnio je umirovljeni kriminalistički inspektor. S njim se slaže i predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb – istok Milenko Arapović.

– Vjerojatno je lakše odrediti o čemu je točno riječ kad su vidljive neke vanjske ozljede. Dalje se samo može nagađati je li riječ o drogama ili nečemu drugom, što će na kraju pokazati nalaz – kazao je Arapović. Ako se ne zna uzrok, onda je teže odlučiti u kojem smjeru ide kriminalističko istraživanje.

VIDEO U naselju Sopot pronađeno tijelo maloljetnice

– Onda se ne zna što tražiti, je li to pištolj, nož ili nešto treće – rekao je Lazarević dodajući kako je u ovoj situaciji najbolji potez da se obavi očevid kao da je riječ o ubojstvu.

– Na taj se način pri uviđaju prikupi najviše tragova. Treba biti temeljit jer svaki detalj može riješiti istragu – istaknuo je iskusni kriminalist. Bilo da je riječ o razgovorima sa susjedima, opušku, gumbu, vlaknima, kosi ili mikrotragovima, slučaj može riješiti i najsitniji dokaz. U PU zagrebačkoj kažu kako, s obzirom na to da je riječ o maloljetnoj osobi i dokle god je istraživanje u tijeku, ne smiju u javnost iznositi više informacija vezanih uz slučaj u Sopotu.

– To je procedura koja se mora poštovati. Čim je riječ o djeci, s manje se podataka ide van – objasnio je inspektor Lazarević.

Na terenu zbog svađe

Kako doznajemo, policija je u Zemljakovoj bila još u petak oko ponoći, prije negoli su susjedi pronašli tijelo nesretne djevojke, i to zbog dojave stanara o svađi dvojice muškaraca. Susjedi su prijavili oca i sina zbog buke i posvjedočili da to nije prvi put da spomenuti dvojac remeti red i uznemirava ostale stanare. Onda su na istu adresu policajci pristigli i u subotnje jutro kada su ih susjedi ponovno zvali zbog pronađenog tijela zamotanog u tepih. Ima li spomenuti dvojac koji se svađao veze sa smrću maloljetnice policija jučer nije željela potvrditi, kao što nije ni potvrdila njihovu moguću povezanost s privedenim 30-godišnjakom iz Šenove ulice.

Podsjetimo, pronađeno tijelo maloljetnice zatečeno je u položaju kao da je odbačeno. Ležala je, naime, s glavom prema dolje, s nogama prema gore. Podrum ispred kojeg su stube gdje je pronađena, tijekom Domovinskog rata služio je za sklonište. Zadnjih mjesec dana, rekao nam je jedan od stanara, ispred te zgrade u sivom automobilu satima su sjedila dvojica sumnjivih muškaraca.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvoje111122
19:33 16.02.2020.

Umorovljeni .tu gdje jesi i ostani i bolje ne komentiraj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije