Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova igra za Zagrepčane

Ukradena Mona Lisa nalazi se u Ulici kneza Borne i treba je spasiti

ClueGo
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
13.02.2017.
u 15:00

Uređene su dvije sobe pune zagonetki, lokota, mozgalica... U jednoj se traži Mona Lisa koju je netko ukrao, a u drugoj znanstvenik pokušava vratiti pamćenje. Igrači imaju 75 minuta za riješiti slučaj.

Od kada su prije tri godine stigle u Zagreb, interaktivne "Room escape" sobe postale pravi hit i Zagreb je u samom europskom vrhu po njihovom broju. Riječ je o igri u kojoj se od dvoje do petero igrača zaključava u sobu i oni imaju određeno vrijeme da izađu.

Room escape se toliko svidio i mladom ugostitelju Kristianu Petroviću da je dao otkaz na svojem dotadašnjem poslu te krenuo u uređivanje i dizajniranje soba. Nakon više od pola godine rada, u siječnju je konačno u Ulici kneza Borne 12 pokrenuo “ClueGo“. Uređene su dvije sobe pune zagonetki, lokota, mozgalica... U jednoj se traži Mona Lisa koju je netko ukrao, a u drugoj znanstvenik pokušava vratiti pamćenje. Igrači imaju 75 minuta za riješiti slučaj.

– To je zabavan i kreativan posao u koji sam se odmah zaljubio. Dizajnirao sam sobe s još dvoje prijatelja i one su u cijelosti naša autorska ideja – kazao je Kristian Petrović te objasnio da je puno testnih grupa odigralo sobe prije nego što su službeno otvorene. Cilj je da ne budu ni prelagane, ni preteške. Najizazovnije je dio posla pak, kaže, objasniti što je točno “Room escape” nekome tko to ne zna. No kada se igra jednom proba, vrlo je zarazna

– Zato je dobro da postoji što više soba u Zagrebu, jer jednu ima smisla odigrati smo jednom, a kada se jednom krene, postane zarazno – rekao je Kristian Petrović te objasnio da za igranje igre nikakvo predznanje nije potrebno. Dodaje i kako se ljudi u početku boje da neće biti uspješni, ali zapravo je glavno zabaviti se i probati nešto novo.

Ključne riječi

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije