Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveti duh

Uklonili ‘ležeće policajce’ i ‘stvorili’ opasnost na cesti

sudar u svetom duhu
Foto: Čitatelj
05.09.2014.
u 10:30

Već je šest nesreća bilo otkad su maknuti uspornici u ulici Sveti duh. Tom trasom pješaci idu u bolnicu, rodilište Podobnik te nekoliko srednjih škola

Na Svetom duhu se između brojeva 107 i 109 jučer oko 8 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je vozačica automobila izgubila kontrolu pri skretanju na mokrom kolniku i zabila se u zid uz pločnik, rušeći pri tome šest sigurnosnih stupića. Vozačica nije ozlijeđena iako njen Volkswagen Golf i okolna imovina jesu, što ne bi bila zanimljiva vijest da se identičan događaj nije odigrao dva mjeseca ranije i odonda se ponovio već šest puta.


–Prva nesreća dogodila se nekoliko dana nakon što su stotinjak metara iznad nas maknuti uspornici za koje smo u susjedstvu tražili da se postave radi sigurnosti u prometu. Ta prometna nesreća bila je dokaz da tamo trebaju biti, a dosad se dogodilo još šest nesreća - govori nam zabrinuta susjeda ispred čije je kuće vozačica nastavila nezgodan niz.


Stanare brine što je na tom dijelu četvrti promet gust i velikim dijelom u njemu sudjeluju pješaci koji idu prema bolnici Sveti duh, rodilištu Podobnik i nekoliko srednjih škola u koje u ponedjeljak kreću učenici.

–Zvali smo gradsku četvrt no oni su nas usmjerili na Grad iz kojeg su rekli da uspornik nije sukladan standardu. Kada smo ih pitali zašto nisu maknuti isti uspornici ulicu dalje rekli su nam da su tamo ostavljeni na odgovornost Grada. Nekome je u interesu da si ne šteti vozilu nauštrb sigurnosti ljudi - žali nam se stanarka.


–U Zagrebu 80 posto uspornika nije sukladno standardu, a za 250 kuna bi se mogao napraviti asfaltni blagog nagiba. Ovi se nabavljaju ne znam zašto. Ipak, ako se broj nesreća na toj lokaciji povećao znači da je usprkos standardu ispunjavao funkciju - smatra profesor Željko Marušić s Prometnog fakulteta.

Komentara 9

DU
Deleted user
14:14 08.09.2014.

Nabavljaju se od privatnih poduzeća i fino se okreće lova. Ti uspornici, ležići, štogod su smeće, neprikladni, ogromni, uništavaju cestu i auto. Dovoljno je napraviti lagana brdašca od asfalta zbog kojih jednostavno moraš voziti sporije, ali nema udaraca, naglog kočenja i uništenja podvozja, ceste i ležećeg.

MA
majusko
11:06 05.09.2014.

Pa naravno da nisu jeftini i po standardu. Ali su u sistemu

Avatar Baba Vanga
Baba Vanga
15:14 05.09.2014.

Nekoliko kilometara uzbrdo kod djecjeg vrtica na Bijeniku godinama se kumilo i molilo o postavljanju lezecih jer vozaci bas na tome dijelu razvijaju poprilicne brzine. No tek kad je jedan budalas autom sletio u djecje igraliste i pokosio ogradu i ljuljacke i klackalice postavljeni su lezeci policajci . Sreca da je bilo rano jutro pa djeca jos nisu bila na igralistu no da jesu posljedice bi zasigrno bile tragicne. No netko pametan se sjetio i lezece maknuo tamo gdje su usporavali divljake na kotacima ,a ostavio tamo gdje su vise za ukras neko sto od njih ima koristi. Nadamo se da zbog toga nece biti tragicnih posljedica .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije