Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.07.2017. u 13:10

Dva gradonačelnika ne rješavaju problem ZET-a. Riješili su sve kartom od četiri kune

Uzaludan nam trud. I nama novinarima i putnicima najomraženije autobusne linije 268. Dok ovi potonji neprestano prijavljuju pritužbe, trpe uvrede, kašnjenja, i – ono još gore – svjedoče obračunima sa zaposlenicima ZET-a, dvojica odgovornih i ključnih ljudi za rješenje ovoga problema tako divno – šute!

Nema druge nego im odati priznanje za inertnost koju pokazuju za sva nemila, višegodišnja problematična događanja, na liniji 268 koja spaja dva grada.

I Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, svoje uloge na ukletoj liniji, očigledno ne vide. Ta nisu vozači po profesiji da rješavaju ovakve probleme, oni su, ako je to itko zaboravio, gradonačelnici, birani neposredno na lokalnim izborima glasom svojih sugrađana. Drugi je očito par rukava, što isti ti “njihovi” sugrađani koji su ih birali, dnevno bivaju izbačeni iz autobusa ako nemaju sitan novac, redovito kasne na posao jer se ne poštuje vozni red, netko ih u vožnji vrijeđa, ili se s njima, zamislite – fizički obračunava. I Barišić i Bandić, trud i zalaganje za liniju 268 iskazali su neposredno prije izbora kada su, poručila su to obojica cijenom polusatne karte za četiri kune, dokazali dobre susjedske i partnerske odnose. Jesu li ih četiri kune lišile odgovornosti?

Ili su te četiri kune, ne daj Bože, narušile susjedske i partnerske im odnose?

Jer kako drugačije tumačiti da baš niti jednom od njih dvojice nije na pamet palo sazvati hitan sastanak pa recimo tražiti odgovore na pitanje: “Odakle ZET-ovim vozačima i kontrolorima letva u ZET-ovoj poslovnici s kojom su nasrnuli na putnika koji je – zamislite samo – pitao zašto busa nema punih 40 minuta?”

Mogli su Bandić i Barišić na takvim hitnim sastancima pitati i što je s rezultatima silnih istraga koje se zbog pritužbi putnika provode u ZET-u nakon svakog incidenta. Nisu. Kao što nisu ni pitali kako je uopće moguće da zbog karte od četiri kune mladi Velikogoričanin iskrvari i umre putujući za Goricu.

Da, i to se dogodilo. Zar ste zaboravili? 

Komentara 22

SM
smrad
15:51 18.07.2017.

Ne koristim ZET ,ne radim u ZET-u ali je činjenica da pojedini putnici,vjerovatno bahato i bezobrazno provociraju vozače,a poslije po novinama,drvlje i kamenje,samo po vozačima

Avatar davcro
davcro
13:21 18.07.2017.

preuveličavanje ničega bezveze, linija 268 odlično funkcionira

NE
neutrino
22:49 18.07.2017.

Ali stvaaarno ste vise dosadili sa tim clancima... pa svaki drugi dan pisete o istome. Nego.....a koliko vas placa buduci koncesionar spomenute relacije zg-vg, po clanku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije