Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORDANA PASANEC

“Idemo do kraja, ovaj put srušit ćemo GUP”

Milan Bandić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
12.08.2019.
u 11:34

Primjedbe i prijedloge članovi raznih inicijativa i udruga prikupljali su u sklopu ponovljene javne rasprave o izmjenama GUP-a, koja traje još danas i sutra.

“Bez obzira na to što su godišnji odmori i nema ljudi, građani su pokazali da im je dosta. Zagreb se probudio”. Poručila je to Gordana Pasanec, predsjednica Udruge građana Siget, čiji su članovi Gradskoj upravi jučer urudžbirali 1327 potpisanih primjedbi i prijedloga na Generalni urbanistički plan (GUP).

Primjedbe i prijedloge članovi raznih inicijativa i udruga prikupljali su u sklopu ponovljene javne rasprave o izmjenama GUP-a, koja traje još danas i sutra. U Udruzi građana Siget kažu da su uvjereni da će uspjeti srušiti GUP, no spremni su i na referendum za smjenu gradonačelnika Milana Bandića koji, istaknula je G. Pasanec, ne sluša glas građana, ali ni struke.

U rušenju GUP-a, dodaje, imaju podršku Zagrepčana iz dijaspore, koji su im poslali javno pismo, ali i oporbe iz Gradske skupštine.

– Ne smijemo stati, idemo do kraja, GUP ne smije proći – zaključila je Pasanec i pozvala Zagrepčane da danas od 18 do 20 sati dođu na hipodrom i potpišu primjedbe koje su radili stručnjaci udruga Pravo na Grad i Zelene akcije.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:14 14.08.2019.

GUP nije urađen na dobrobit građana, na razvojnim osnovama grada Zagreba i na stručan način. Prvo, dobrobit građana je ugrožena kao nikada u povijesti Zagreba. Dobrobit je u kvaliteti života, u zelenim površinama i u kvalitetnim prometnicama koje povezuju. Osnovne promjene u izgrađenosti je daljnja betonizacija u područjima koja su već izgrađena. GUP daje samo širenje izgrađenosti parcela, prenamjene parcela u svrhu trajne maksimalne betonizacije i dobit ćemo Beograd na Savi po tom GUP-u za kojeg nisam siguran da ikome takav treba osim onih koji će zadužiti Grad Zagreb do 2099. Treba otići do Beograda i pogledati te gromade od višekatnica i nebodera kojima je trajno uništena vizura Beograda a da je bilo koji razvoj obale Save zauvijek uništen i unakažen i to nepovratno. Loš utjecaj na dobrobit građana i trajna betonizacija okoliša sigurno ne predstavljaju korak u korist građana Zagreba pa i njegovih posjetitelja. Grad Zagreb je arhitektonski u svom centru vrlo lijepo strukturiran, s potkovom od zelenih površina i time ugodom života. Intervencija u taj dio grada nikako ne može biti betonizacija i širenje izgrađenosti na štetu okoliša. U tom dijelu Centra, Trnja i Medveščaka graditi nebodere je besmisleno. Zatvorena bi bila cirkulacija zraka sa Sljemena koja Zagrebu daje ugodni noćni vjetar tijekom žarkih ljeta. Izgradnjom takvih trajnih prepreka došli bi do izbacivanja građana iz središnjih dijelova, a grad iz kojeg su izbačeni građani nije više niti turistima zanimljiv.

RP
rpzagreb
15:45 13.08.2019.

Nemojte odustati jer nas taj klaun već godinama košta civiliziranog načina života u gradu.

DU
Deleted user
18:50 14.08.2019.

naivci ništa vi nećete promjeniti , kao ni do sada , Bandić će vas pojesti za salatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije