Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješno prizemljen

U Zračnoj luci Zagreb umalo sudar autobusa i signalizacijskog vozila

spainair
Goran Stanzl/PIXSELL
28.04.2010.
u 15:24

Nakon što su galamom upozorili vozača autobusa da će zadnji dio signalizacijskog vozila zakačiti u vožnji, sudar je izbjegnut u zadnji trenutak.

Obilato zaliven vodom iz šmrkova vatrogasnih vozila prvi zrakoplov Spanaira iz Barcelone u Zagreb prizemljio je danas nešto poslije podneva u Zračnu luku Zagreb. Pranje koje je doživio u Zagrebu dio je zrakoplovne tradicije i riječ je o "vodenom pozdravu" kojim se prvi let u zračnim lukama obilježava radi sreće i poslovnog uspjeha.

Silvia Palacios Ucelay, izaslanica veleposlanstva Kraljevine Španjolske u Zagrebu, istaknula je da izravni let uspostavljen između najvećega hrvatskog grada i drugog po veličini španjolskog grada predstavlja još jednu vezu u jačanju međusobnih odnosa dviju država.

Oslikala je to i brojkama iznoseći kako se u odnosu na posljednje dvije godine povećao broj španjolskih putnika u Hrvatsku za 60 posto. Uz Italiju upravo je Hrvatska postala jedno od najpopularnijih turističkih odredišta Španjolaca, naglašeno je na konferenciji.

Spanair trenutačno ima 200 letova dnevno na više od 40 odredišta diljem Europe, Afrike i Srednjeg Istoka. Novoustanovljena veza sa Zagrebom predviđa letove tri puta tjedno.

Inače, dolazak u Zagreb prošao je u znaku kašnjenja konferencije za novinare, jer su se u odjelu odnosa za javnost Zračne luke "preračunali" pola sata, a za dlaku je izbjegnut sudar autobusa u kojem su bili novinari i fotografi s vozilom Zračne luke Zagreb koji je na pisti dočekivao goste iz Španjolske.

Nakon što su galamom upozorili vozača autobusa da će zadnji dio signalizacijskog vozila zakačiti u vožnji, sudar je izbjegnut u zadnji trenutak.

Komentara 2

NO
Norge
08:08 29.04.2010.

Da je novinar pogledao natpis na avionu ne bi krivo napisao naziv avion kompanije. Kada ćemo opet u RH dobiti prave novinare?

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:18 29.04.2010.

Ajme.... umalo tragedija.... moglo je biti 150 mrtvih....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije