Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje

U Zaprešiću otvoren vrtić za pedesetak mališana

Otvaranje dječijeg vrtića u Zaprešiću (1)
Foto: Rajko Polić
1/3
09.02.2012.
u 18:08

Vrtić je u privatnoj gospodarskoj zgradi u sklopu okućnice obitelji Biškup, a privatna poduzetnica u predškolskom odgoju je Jasminka Borovečki iz Krapine

Preko pedesetero djece dobilo je jučer novi vrtić na samoj granici Grada Zaprešića i općine Brdovec u Šibicama. Vrtić je u privatnoj gospodarskoj zgradi u sklopu okućnice obitelji Biškup, a privatna poduzetnica u predškolskom odgoju je Jasminka Borovečki iz Krapine.

– U Krapini imam 127 djece i 20 zaposlenih. Ovo je moj drugi projekt, u pripremi je Samobor, a željela bih se još širiti u Zagrebačkoj županiji. Vrtići su potpuno po europskim standardima, satelitskog su tipa s potpunom, vlastitom opremom, a smještaj „u dvorištu“ zapravo su male dječje kuće – kaže agilna voditeljica, inače viša medicinarka.

– Mi imamo ideje i provodimo ih, a država i lokalna uprava, kao što je ovdje bio slučaj, neka nas prate. Ekonomska cijena je 1700 kuna po djetetu, a lokalna uprava subvencionira 950 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

VI
Vito
09:46 10.02.2012.

Vrtići su potpuno po europskim standardima Znači li to da u njemu dolazi jedna odgojiteljica na osmero djece? Da vidimo - 127/20=6,35 O, super, čak i bolje od standarda... Koliko će trebati apartčikima zauništavanje tog standarda? Koliko je djece poece po jednoj odgojiteljici u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije