Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3,7 po Richteru

U Zagrebu se osjetio potres: Bilo je kratko, ali dosta jako

Potres u Zagrebu
Sanjin Strukic/PIXSELL/EMSC
28.01.2020.
u 09:01

Epicentar potresa bio je kod Marije Bistrice, 20-ak km sjeveroistočno od Zagreba

Prema podacima EMSC-a, Zagreb je pogodio potres 3,7 po Richteru. Epicentar potresa bio je 29 kilometara sjeveroistočno od Zagreba, nedaleko od Marije Bistrice na dubini od 10 kilometara.

"U 8 sati i 53 minute, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom kod Marije Bistrice, dvadesetak kilometara sjeveroistočno od Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V  (četiri do pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio u Zagrebu i okolici", izvijestili su iz Seizmološke službe.

– Osjetio se lagano – svjedočio je Zabočanin. – Kratko, ali dosta jako – javio je svjedok iz Gornje Stubice. – Osjetili smo dobar potres u Remetama – Maksimir. Bome je dobro zatreslo – javio nam je čitatelj.

Ključne riječi

Komentara 17

NI
nik83
09:06 28.01.2020.

"Javio je svjedok iz Gornja Stubica." Padeži na aparatima.

IH
iron.hide.54966
09:11 28.01.2020.

U Zagrebu više ništa neće biti isto...

DU
Deleted user
10:10 28.01.2020.

Opet nase novinarstvo... Epicentar je tocka na povrsini i ne moze nikako biti na dubini. Tocka na dubini ispod epicentra i izvor potresa zove se hipocentar. Vratite se u skolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije