Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove mjere

U Zagrebu maske ponegdje i na otvorenom. Pojačavaju se kontrole na mjestima okupljanja, poput HNK

Zagreb: Putnici u javnom gradskom prijevozu paze na sebe i druge noseći maske
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
13.10.2020.
u 11:36

Povećava se broj javnih vozila, bilo tramvaja ili autobusa onoliko koliko je moguće. Pojačava se kontrola na neformalnim okupljanjima kao što je HNK, rekao je Zvonimir Šostar

Grad Zagreb danas ima 84 novozaraženih. Obavljeno je 1139 testiranja. Pojačat će se kontrole na neformalnim okupljanjima, poput primjerice okupljanja ispred HNK. Kazali su da neće biti kažnjavanja već samo upozorenja. Oformit će se posebni timovi koji će nadgledati moguća mjesta okupljanja. 

"Obavezno je korištenje zaštitnih maski za lice u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti. Obavezno je korištenje i na otvorenom gdje nije moguće držati distancu i vani, tamo gdje se ne može ostvariti razmak od 2 metra. Povećava se broj javnih vozila, bilo tramvaja ili autobusa onoliko koliko je moguće. Pojačava se kontrola na neformalnim okupljanjima kao što je HNK", kazao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba.

Video: Gužva u zagrebačkom noćnom klubu

Radi se i na organizaciji prijevoza za blagdan Svih svetih. Od 24.10 pojačat će se kapacitet ZET-a prema četvrtima gdje su groblja.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
stefj
11:47 13.10.2020.

Eh, baš se vole uvoditi kontrole, baš to odgovara. Za sada se kažnjavaju samo privatne tvrtke, a cilj je kazneni progon proširiti i na građane. Uhljebi su gladni... A to s mjerama i maskama, vidimo da to baš i ne pomaže. Npr. Slovenija ima takve mjere već duže vremena pa im nekontrolirano raste broj pozitivnih... Bilo bi krajnje vrijeme da se ovo počne tretirati kao svaka druga bolest, a to se mjeri s brojem bolničkih slučajeva...

DU
Deleted user
12:59 13.10.2020.

Da je korona opasna bilo bi proglašeno izvanredno stanje

FL
flirk324
12:33 13.10.2020.

Trebaju što prije proširiti kažnjavanje i na građane, previše ljudi uopće ne poštuje mjere i dovode sebe, ali važnije, druge u opasnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije