Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski stožer civilne zaštite

U Zagrebu jedna osoba zaražena koronavirusom, s radom počinju i specijalističko-konzilijarne ambulante

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
03.05.2020.
u 15:04

Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu Andrija Štampar testiran je 141 korisnik, 369 osoba je ozdravilo, što je 18 više od jučer

U glavnom gradu trenutno je 466 ljudi zaraženo koronavirusom, a u odnosu na jučer, novootkriven je jedan bolesnik.

Brojke su to koje je danas iznio pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč u sklopu redovne konferencije za medije gradskog Stožera civilne zaštite.

- Tijekom jučerašnjeg dana u Nastavnom zavodu Andrija Štampar testiran je 141 korisnik - kazao je Jeleč, dodajući da je 369 osoba ozdravilo, što je 18 više od jučer.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošlo je 29 ljudi, samoizolacija nije određena niti za jednu osobu, a tri osobe su upućene na testiranje.

- Sutra se i reaktivira bolnički sustav, pa s radom počinju i specijalističko-konzilijarne ambulante - rekao je Jeleč.

Dario Krnjaković iz Sektora za građenje objekata istaknuo je da su svi elementi pročelja koji su ugrožavali građane na tramvajskoj trasi od Dubeca, Dubrave, Maksimirske ulice i Kvaternikovog trga uklonjeni te da je to u proteklim danima radilo šest ekipa s auto-dizalicama.

- ZET je obaviješten o završetku radova za pokretanje daljnjih aktivnosti u cilju uspostave tramvajskog prometa na toj trasi - naglasio je. Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić izvijestio je da je u protekla 24 sata sedam osoba kršilo mjere samoizolacije - dvije u Zagrebu i pet na području Zagrebačke županije.

- Jedan ugostiteljski objekt u Zagrebu i jedan OPG iz Velike Gorice kršili su mjere rada. Bez propusnice je bilo 18 osoba - dodao je. Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić donio je i jednu dobru vijest - od Javne vatrogasne postrojbe nisu dobili niti jedan zahtjev za regulaciju prometa zbog uklanjanja oštećenih elemenata s gradskih krovova, što znači da protekli dan nije bilo niti jedne intervencije tog tipa. Da ga to veseli, jednako kao i činjenica da raste broj oporavljenih od koronavirusa te da nema prokišnjavanja ljudima na tavane i potkrovlja, rekao je gradonačelnik Milan Bandić, a odgovorio je i na pitanje hoće li se u domovima za starije relaksirati mjere. 

- Popuštanje ne znači opuštanje. Isti odgovorni pristup stvarima koje je Zagreb stavio na mjesto broj jedan da koronavirus nije ušao u gradske domove za starije nastavit će se - poručio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije