Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI STOŽER

U Zagrebu 291 novozaražena osoba, novi slučajevi u 11 domova za starije

Zagrebački stožer najavio uvođenje novih strožih mjera idući tjedan
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.11.2020.
u 10:56

Iako se to očekivalo, nisu najavljene nove mjere za grad Zagreb

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na današnjoj konferenciji izvijestio je kako je u Zagrebu 291 novozaražena osoba. Iako se to očekivalo, nisu najavljene nove mjere za grad Zagreb.

Zabilježili su slučajeve povezane s domovima za starije, 16 novodijagnosticiranih korisnika iz 11 domova. Zabilježeno je i više slučajeva u školama.

– Situacija je i dalje složena i teška. Imamo 162 zdravstvena djelatnika pozitivna, a u izolaciji je 161 djelatnik. To izrazito otežava djelovanje. U karanteni je sedam pacijenata – rekao je Vjekoslav Jeleč, pročelnik za zdravstvo Grada Zagreba.

Među novooboljelima, 137 osoba ima negativnu epidemiološku anamnezu, a 123 su kontakti od prije pozitivnih osoba.

"Zabilježili smo i 16 slučajeva povezane sa domovima za starije u 11 domova na području grada", izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.

Trenutno je 270 aktivnih slučajeva zaraze korisnika u 15 domova za starije na području Zagreba, a polovica slučajeva su asimptomatski.  

Šikić je napomenula je da su ostali novi slučajevi zaraze vezani za školski sustav, radno mjesto, dolaske iz inozemstva, vjerska okupljanja i boravke u zdravstvenim ustanovama.

Na novinarsko pitanje hoće li se i kada provesti najavljeno masovno testiranje građana u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić kazala je da se još još uvijek razgovara o toj mjeri.

"Tijekom vikenda gradonačelnik Milan Bandić održao je niz sastanaka s epidemiolozima i kriznim stožerom zdravstva Grada Zagreba", kazala je Majić dodavši kako bi bilo neozbiljno davati informacije koje nisu do kraja posložene.

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dahna
05:00 19.11.2020.

Da li su svi ti zaraženi bili stvarno na testiranju......??????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije