Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvuci jazza

U vintage atmosferi nova je špica kvarta

Caffe bar Cotton
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
22.02.2020.
u 11:00

Zavirili smo u kafić u Travnom koji privlači starozagrebačkim štihom i zvucima jazza

Miris kave u bogato uređenom interijeru s raritetima iz povijesti metropole, ali i predmetima inspiriranima razdobljem američke prohibicije, dok iz zvučnika odjekuje saksofon Charlieja Parkera, prvi su dojmovi koje će steći gost novoga Cotton+ Cafea u Mamutici. Dominira njime klavir iz 19. stoljeća uz koji vlasnik Križan Pavić, držeći prastari telefon s brojčanikom u jednoj i uokvirenu zlatnu ploču Prljavog kazališta u drugoj ruci, objašnjava kako je kafić u Ulici Božidara Magovca 31 u Travnom brzo postao špica kvarta.

– Štoviše, dolaze nam i mnogi koji su subotom voljeli biti viđeni u centru – govori Pavić, dodajući da su u kafić dobrodošli i kućni ljubimci.

Ako zaboravite naočale...

Za originalno uređenje lokala, dodaje, bili su zaduženi zagrebački obrtnici, a sve je rađeno ručno. Svaki detalj ima i svoju priču, neki predmeti obiteljsko su naslijeđe, a izložene slike skupljene su uglavnom na Hreliću i Britancu. Vintage pisaće mašine i goleme svjetiljke kakve su se nekad nalazile na trajektima idealno su se uklopile u interijer, a dašak Dalmacije u starozagrebačku atmosferu donijela je i tabla Jadrolinije. Mogu se ondje vidjeti i reket Nikole Pilića, stare ploče Kozarčeve ulice i Pantovčaka, retro fotoaparati, klizaljke kakve su koristile naše bake... Želite li, pak, pročitati novine, današnje ili izdanje iz pedesetih, a zaboravili ste naočale, nema problema jer se možete poslužiti primjercima svih dioptrija koje su pripremili za goste. U ponudi je, među ostalim, 30-ak craft piva, od kojih je, naravno, jedan Cotton+.

– Prije dvije godine otvorio sam destileriju na Hvaru pa imamo i pet vrsta našeg džina – ističe Pavić.

Stariji “brat” u Zapruđu

Nedjeljom prijepodne, pak, pijanist Aljoša Črnoja na klaviru prebire jazz i blues, a riječ je o programu “poslije placa, prije ručka” nazvanom Cottoniranje. Razne su svirke i vikendom navečer, a koncepcija je preuzeta iz prvog Cotton+ Cafea, otvorenog prije tri godine u Zapruđu, koji je, napominje, također kvartovska špica, a u svibnju, kada naselje slavi svoj dan, organiziraju i Pruđiranje na kojemu susjede i goste počaste nastupom klape Campanel.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar PatriciaIT74
PatriciaIT74
13:09 22.02.2020.

Вilа sam zaistа loša djevоjkа. Kaznite me svojim kuгacem u ustimа! - http://bxes.xyz/d962097

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije