Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Velikoj Gorici u prometu deset novih autobusa, stiže još pet

10.04.2009.
u 23:29

Velikom Goricom napokon prometuju novi autobusi. Istina, nisu Piculini crveni, no ipak su prvi novi busevi nakon što su 15 godina iz Zagreba vozili stare i istrošene ZET-ove “mašine 268”. Rijetki su oni koji nemaju barem neku anegdotu iz starih drvenih prometala ili “teksaških buseva”, kako ih je većina nazivala.

U ruci ostao rukohvat
– Vozili smo se i odjednom naglo zakočili. Popadali smo svi redom, a ja osim što sam ležala barem na trojici putnika, u ruci sam držala i rukohvat. Dan-danas se pitam kako sam ga isčupala – sjeća se svoje vožnje 24-godišnja Katarina. Danas su se u novim autobusima vozili i članovi Poglavarstva na čelu s gradonačelnikom Toninom Piculom i Ivanom Tolićem, direktorom ZET-a.

Izgleda da je baš direktor Tolić taj koji je spasio Piculin obraz uoči svibanjskih izbora. Iako su novi autobusi,(15 ZET-ovih, i 36 crvenih koje je za Goricu trebao kupiti ZET kreditom od Europske banke za obnovu i razvoj) trebali stići do lipnja, u Goricu je stiglo tek 10 ZET-ovih. Podsjećamo, EBRD se ispričao Piculi zbog pogreške u natječaju zbog koje Goričani neće sve do sljedeće godine dobiti autobuse vrijedne osam milijuna eura.

– ZET je ispunio svoj dio nagodbe. Što se tiče autobusa koje plaća Velika Gorica, do početka 2010. godine sve bi trebalo biti riješeno. EBRD je raspisao novi natječaj koji će biti zaključen do lipnja, a novi bi autobusi trebali stići početkom 2010. – rekao je Tonino Picula, obećavši kako će ZET uskoro u promet pustiti još pet niskopodnih autobusa za sela okolo Gorice. Koja su to točno sela danas nisu znali reći ni gradonačelnik Picula, a ni Ivan Tolić.

– ZET modernizira cjelokupni vozni park. Zamjenjujemo najstarija vozila na svim našim linijama i već smo u promet pustili 120 najmodernijih autobusa – rekao je Ivan Tolić.

E, da je takav do Kosnice

Bez obzira na to što tek 10 novih autobusa prometuje na liniji 268, Velikogoričani su zadovoljni.

– Već je bilo i vrijeme da dobijemo nove buseve. Zadovoljan sam jer više se ne moram gužvati u starima, uostalom, ovi imaju i klimu – rekao je Petar Stančić.

– Još kad bi u Kosnicu išli takvi. Tamo još uvijek voze stari koji redovito kasne – potužila se Biserka Kumar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije