Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s virusom

U srijedu na zagrebačkom Velesajmu kreće masovno cijepljenje: Objavljeni su detalji

U sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku počelo masovno cijepljenje protiv koronavirusa
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.04.2021.
u 16:36

Osigurano je 30.000 doza AstraZenece, a građane će cijepiti do isteka zaliha. Naručena je i veća količina Pfizerova cijepiva, no isporuka je još uvijek u tijeku, kazao je Večernjem Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ dr. Andrija Štampar

Dugo najavljivano masovno procjepljivanje Zagrepčana protiv bolesti COVID-19 počet će u srijedu. Potvrdio je to Večernjem listu Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. 

-Sutra imamo probu i cijepit ćemo oko 300 građana, da se uigramo te da vidimo kako funkcionira, a potom u srijedu, 7. ožujka počinje masovnije cijepljenje - kazao je Šostar te naglasio kako je osigurano oko 30.000 doza cjepiva AstraZeneca. Ovaj i sljedeći tjedan, dodaje, namjera je procijepiti građane svim raspoloživim dozama osiguranog cjepiva. 

-U srijedu od osam sati na Zagrebačkom velesajmu cijepit ćemo 1.500 sugrađana. U četvrtak i petak cijepit ćemo još 1.500 sugrađana ujutro i isto toliko popodne, odnosno njih 3.000 po danu. Od ponedjeljka nam je u planu cijepiti 5.000 sugrađana po danu, a daljnji ritam cijepljenja ovisi o tome kako će nam stizati nove naručene količine cjepiva - rekao je Šostar te dodao kako, uz cjepivo AstraZeneca čekaju i veće količine naručenog Pfizerova cjepiva

Paviljon broj 6 na Velesajmu već je spreman za prihvat građana koji će se cijepiti, a za držanje reda, brinut će se se pripadnici civilne zaštite. 

- Svaka osoba će dobiti termin kada treba doći na cijepljenje stoga molim sugrađane da ne dolaze ranije, nego doslovno pet minuta prije svog termina, kako se ne bi stvorile gužve. Cjepivo je osigurano za sve koji su na listi, koji su potvrdili svoj dolazak. Oni odlaze kod liječnika na trijažni punkt gdje će obaviti kratak intervju, liječnik će uzeti anamnezu da li postoji koja kontraindikacija da se ta osoba cijepi. Nakon toga odlazi kod medicinske sestre na cijepljenje. Sljedeća faza je kada odlazi kod našeg administrativnog osoblja gdje dobiva potvrdu da je cijepljena i nakon toga osoba odlazi na opservaciju koja traje 15 ili 30 minuta - objasnila je za HRT Cecilija Rotim,  pomoćnica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. 

Ključne riječi

Komentara 30

SO
Sir Oliver
18:05 05.04.2021.

A gdje budete pronasli toliko kockara koji su spremni riskirati vlastito zdravlje?

DU
Deleted user
17:38 05.04.2021.

Nisu naveli kojim bućkurišem namjeravaju cijepiti građane.

NE
Nez
21:04 05.04.2021.

Ja osobno znam pet umirovljenica od 74-82 god .koje se svakodnevno od početka ovog cirkusa po sat i pol druže uz kavu,samo jedna se cjepila, ostale ne žele ....cjepila se moja majka i to je njezin izbor,ja se ne želim i to je moj izbor...i tako bi trebalo biti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije