Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema razloga za brigu'

U Sesvetskom Kraljevcu nezadovoljni zbog otpada, Unija Nova tvrdi da ostaje privremeno

Glomazni otpad
Filip Kos/PIXSELL
21.08.2021.
u 10:45

Iz tvrtke Unija Nova tvrde da glomazni otpad u skladištu u Sesvetskom Kraljevcu ostaje samo 75 dana jer su im potrebni ti kapaciteti za poslovanje

Nadamo se da će se naši susjedi umiriti te prestati dizati uzbunu gdje nije potrebno jer im mi nismo neprijatelj, nego partner u očuvanju okoliša. Tim se riječima stanovnicima Sesvetskog Kraljevca obratila tvrtka Unija Nova, koju je Grad Zagreb odabrao za privremeno skladištenje glomaznog otpada. Njihovo se priopćenje posljednjih dana dijeli i na sesvetskim Facebook-grupama, ali stanovnici su i dalje nezadovoljni činjenicom da će se otpad skladištiti kod njih.

Naglašavaju da su trebali biti informirani prije odluke, a ne biti dovedeni pred gotov čin. Sumnjaju da će privremeno rješenje postati trajno, a osim toga, ističu, problem imaju i sa smradom koji dolazi od kožare u Soblincu. No iz Unije Nove umiruju stvar i kažu da se gospodarenjem otpadom bave već 60 godina bez ijednog incidenta. Uvjeravaju da je doista riječ o privremenom zbrinjavanju od 75 dana jer su njima nakon toga potrebni kapaciteti za poslovanje. Naglašavaju da će skladištiti glomazni otpad koji ne sadrži biokomponente te ne truli niti smrdi.

– Upravo zbog ovakvih hajki izbjegavali smo sudjelovati u bilo kakvim poslovima sa Zagrebačkim holdingom. Pristali smo izići u susret Gradu Zagrebu, prije svega Gradu, ne gradonačelniku ili Holdingu, jer smo i sami rođeni, odrasli i živimo u prekrasnom gradu koji se pretvorio u neželjeno skladište otpada, zbog nestručnog gospodarenja dosad – ističu u tvrtki pa dodaju da nije bilo nikakva pogodovanja, o čemu se ovih dana također piše.

Zasad se iz Gradske uprave pak nisu očitovali na cijelu situaciju ni na napise medija da je ugovor s Unijom Nova potpisan nekoliko dana prije nego što je raspisan natječaj. A u Čistoći ističu da su počeli s uklanjanjem otpada s ulica prema starim zahtjevima, prije obustave odvoza, a potom će odvoziti prema onima zaprimljenima u kolovozu. Uslugu će, kažu, realizirati u roku ne duljem od 20 dana, a također podsjećaju da se glomazni otpad može bez naknade predati u reciklažna dvorišta. •

Komentara 6

AF
AfganistanskiHrvat
19:25 23.08.2021.

Ma nema problema za privremeno. Za sada je to privremeno bilo do trideset godina. Vidjet ćemo što slijedi dalje.

JB
Jednonogi.Brabonjak
21:26 23.08.2021.

Zamislite galamu i gužvu da je Mile gradonačelnik haha

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
13:00 21.08.2021.

Što radi gradonačelnik? Vozika se biciklom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije