Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vikao i tražio pomoć

U požaru u Novom Zagrebu izgorio 75-godišnjak

požar
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
24.10.2011.
u 09:07

Sedamdesetpetogodišnji Mile, kako su ga susjedi zvali, najvjerojatnije je bio prikliješten nakon što su na njega pale zapaljene grede krovišta. Živ je izgorio, tvrde njegovi susjedi.

Dok policija još obavlja očevid nad sinoćnjim požarištem obiteljske kuće u novozagrebačkom naselju Trokut u vlasništvu 75-godišnjeg Mislava Stoilova, ističući u javnosti da su vatrogasci pronašli karbonizirano tijelo čiji identitet bez obdukcije nije moguće utvrditi, susjedi u Ulici Vladimira Špoljarića gdje je izbio požar, poručuju kako je stari Mile, vlasnik kuće, živ izgorio u njoj.

– Vikao je on i zvao upomoć, ali ga nismo čuli – kazao nam je Vlado Pasarić (64), njegov prvi susjed u Ulici Vladimira Špoljarića u naselju Trokut. Mile je vjerojatno spavao kad se dogodio požar, a ostao je prikliješten jer su na njega popadale zapaljene grede pa je zvao pomoć, no požar je bio brži – prepričava susjed Vlado sinoćnji horor u svojoj neposrednoj blizini.

Susjed Mile znao je često vikati i danju i noću jer je živio sam i bojao se lopova, pa i da smo ga čuli kako viče sinoć – možda ga i ne bismo shvatili ozbiljno – dodaje Vlado.

Identifikacija nemoguća bez obdukcije
Naime, iz još neutvrđenih razloga sinoć oko pola sata poslije ponoći izbio je požar u obiteljskoj kući. Vatra se vrlo brzo proširila cijelim objektom te zahvatila i krovište susjedne kuće u vlasništvu 61-godišnjaka.

Vatrogasci su brzo intervenirali, a na izvorištu požara pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate osobe. Tijelo je do te mjere izgorjelo da je bez detaljne obdukcije nemoguće utvrditi spol te identitet. No, susjedi svi od reda govore kako je u kući mogao biti samo Mile i da je on stradao. 
Požar je ugašen oko 02.35 sati. 

– Mile je živio sam, imao je dvije kćeri, ali je jedna u inozemstvu, a druga živi negdje u Zagrebu – prisjeća se Vlado Pasarić dodajući kako i policija misli da je stradali u požaru upravo njegov susjed Mile jer od jutros "prisluškuje" razgovore inspektora na terenu.

Kuća je bila u neredu i zadimljena
Mislava Stoilova čija je kuća sinoć planula poznavao je i kvartovski poštar Božidar Birošević koji mu je često donosio poštu.

– U kući je vladao nered, a i osjećao se miris dima i paljevine, jer gospodin Mile nije čistio peć na što sam ga i sam nekoliko puta upozorio, kazao je poštar. U kući je bilo zadimljeno i zagušljivo, a kad se sjetim peći, sve je moguće, oslikava Božidar dok nastavlja dijeliti poštu naseljem koje je sinoć bilo poprište prave drame.

U dvorištu je cijelu dramu promatrao i pas stradalog Mislava Stoilova, koji ga, na žalost, lavežom nije uspio spasiti kada je buknuo požar. Zajedno s nekoliko kokoški prijepodne je zbrinut u utočištu za napuštene životinje Dumovec.

Cijelo prijepodne na terenu su bile i vatrogasne postrojbe, sa šest vozila i 22 djelatnika protupožarne jedinice. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije