Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi praznik?

U ponedjeljak tražimo Dan radosti, neka nitko ne radi

Marko Prpić / Pixsell
13.07.2018.
u 08:52

Treba se dobro proveseliti, kažu navijači, a posao taj tjedan neće nikamo otići

Bili prvi ili drugi, za nas su već sad prvaci – povijesnu pobjedu vatrenih protiv Engleske i prvo svjetsko nogometno finale dosad “male” Hrvatske komentirali su jučer Zagrepčani, dok su se snenih očiju, ali još uvijek u euforiji, s noge na nogu kretali prema automobilima i tramvajima pa na posao.

Ustati uopće nije bilo lako jer slavilo se do dugo u noć, a koliko se disalo s reprezentativcima najbolje pokazuje i simpatična poruka koju je vlasnik jedne trgovine ostavio na svojim vratima, a koja je jučer preplavila društvene mreže.

– Radimo u skraćenom intervalu, od 12 do 17 sati. Tko nakon ovakve utakmice odluči nešto farbati u devet ujutro, nek’ se dobro zamisli u što mu život prolazi – poručio je vlasnik trgovine.

“Farbat” će, međutim, Zagrepčani i dalje, ali do nedjelje isključivo crveno-bijele kockice na svoja lica, tijela, eventualno automobile. Do posljednje minute igre protiv Francuske stat će za Hrvate cijeli svijet, a pita li se stanovnike metropole, stati bi trebao i dan poslije jer titulu prvaka svijeta trebat će dobro profeštati.

Neka to bude državni praznik, neka bude dan veselja, slobodan dan! Da se k’o ljudi možemo naspavati, iako sumnjam da će itko od nas ubiti oko. Kad u nedjelju oko 19 sati na Trgu bana Jelačića dočekamo trenutak u kojem će kapetan Modrić i ekipa pod oblake dizati pehar, ne mičemo se s mjesta.

Tu ćemo ih i dočekati, da čim slete iz Rusije, dođu s nama slaviti – rekao je jučer Tino Hrg, koji je sve utakmice reprezentacije pratio upravo na glavnom gradskom trgu.

Što se radnog vremena tiče, oni koji rade nedjeljom već su najavili da će se na posao baciti u nešto reduciranom obliku da bi mogli gledati osvajanje prvenstva, a povedemo li se za Brazilom ili Njemačkom, što se nogometnog trona tiče, mogli bismo se povesti i što se tiče rada.

Ove su zemlje, naime, nakon što su njihovi reprezentativci iz finala izašli kao pobjednici, sljedeći dan proglasile danom veselja, a nitko raditi nije počeo prije podneva.

– Cijela Njemačka postala je danas svjetski prvak – koliko uspjeh nogometaša znači cijeloj naciji najbolje je opisala kancelarka Angela Merkel kad je 2014. u njezinu zemlju stigao trofej sa SP-a.

– Ove godine stiže k nama pa je red da, kad već u ostalim segmentima Nijemce uzimamo kao uzor, uzmemo i u ovome te ponedjeljak proglasimo danom veselja da svi zajedno još jednom proslavimo povijesni trenutak male velike Hrvatske – zaključili su jučer Zagrepčani.

>> Evo kako Plenković i Jandroković navijaju s navijačima u avionu

1/8
Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
14:39 13.07.2018.

Znake koji je najveći "uspeh srpskog fudbala"? To kaj su im susedi u finalu SP-a!!!

BL
bluesbob
11:07 13.07.2018.

Žgadija iz Sabora ima puno dana radosti kroz godinu...čast iznimkama

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
09:00 13.07.2018.

Neke firme zaista i neće raditi! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije