Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 19 SATI

U petak novi prosvjed s balkona protiv Bandića: Organizatori poručuju "Dosta je!"

Zagreb: Prosvjed protiv gradonačelnika Bandića "Izađite na balkone s loncima i poklopcima"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
14.04.2020.
u 12:33

Organizatori traže da oni koji su u potresu izgubili dom imaju osiguran smještaj u gradskim stanovima, te da obnova grada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća.

Sa svojih balkona Zagrepačni diljem grada prije deset su dana lupali loncima, pljeskali i zviždali kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo gradonačelnikom Milanom Bandićem, a organizatori ovog prosvjeda u pozivaju na novi, koji će se održati u petak u 19 sati. 

- Zagreb te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju sve građanke i građane Zagreba da izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je! - poručuju iz ovih građanskih inicijativa i udruga, i mole svoje sugrađane da ovim činom podrže njihove zahtjeve, a oni su da svi koji su u potresu izgubili dom imaju osiguran smještaj u gradskim stanovima, te da obnova grada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. 

- U izradi plana obnove, Grad Zagreb i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve, a u borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika - kažu organizatori.

Za prosvjed je stvoren i Facebook događaj na kojem se dosad "javilo" sudjelovati oko 500 ljudi. 

 

Ovakvi prosvjedi nastavak su velikog skupa na Trgu bana Jelačića održanog 1. veljače kada se okupilo između 10 i 20.000 Zagrepčana.

 

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
10:59 15.04.2020.

Bolje da organiziraju skupljanje 139.000 potpisa zagrebačkih glasača, radi raspisivanja referenduma za opoziv gradonačelnika i zamjenika - članak 69. Statuta Grada Zagreba. kakvi lonci i kuhače.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
12:00 16.04.2020.

nakon 20 godina, oni se sad sjetili malo ružiti loncima z balkona...

IV
ivicin
12:54 14.04.2020.

bolje im je lupati glavama .. Doci ce na isto .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije