Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

U obnovu Vodotoranja ulaže se dva milijuna kuna

'no'
'PXL Fotodesk /Vecernji'
27.06.2011.
u 14:55

Obnova zgrade dio je projekta "Vodoskok", kojim je u planu izgradnja 70 kilometara nove vodovodne mreže.

Najderutnija, za prolaznike i stanare najopasnija zgrada u Velikoj Gorici, Vodotoranj, napokon se počela obnavljati. Postavljanjem 50-metarske dizalice u samom središtu grada započela je obnova zgrade, na čijem je vrhu postavljena vodosprema, kao dio vodoopskrbnog sustava grada Velike Gorice.

U dogovoru sa stanarima

S Vodotornja, sagrađenog prije 35 godina, osipava se betonska armatura, puštaju cijevi, a za kišna vremena neizbježne su i poplave. Osim što propušta vodospremnik, stanarima prijeti opasnost od sumpornih plinova iz dimnjaka kotlovnice.

– Sanaciju Vodotornja građani traže dugi niz godina. To je veliki problem i za njih, ali i za čitav grad. Zadovoljan sam jer smo postavili najveću dizalicu koja je ikada bila u gradu i što je taj dugoočekivani projekt krenuo u realizaciju – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Za obnovu Vodotornja ove su godine izbrojena dva milijuna kuna, zajedničkog novca Grada, VG Vodoopskrbe i Hrvatskih voda, kojim će se popraviti vodosprema, a u sljedećem razdoblju obnovit će se i cijeli neboder dogovorno sa stanarima, Gradskim stambenim gospodarstvom i HEP-om, koji je također korisnik te zgrade.

– Godinama nitko nije uložio u obnovu niti se htio uhvatiti u koštac s tim problemom. Zgrada je zapuštena, pa je postala već i opasna za građane koji u njoj žive ili se oko nje kreću – rekao je Barišić, dodavši da je obnova Vodotornja dio projekta Vodoskok, kojim je planirana izgradnja 70 kilometara nove vodovodne mreže u velikogoričkim naseljima.

Suglasnost Elektre

– Gradilište je pripremljeno, pregledani su stanovi na vrhu zbog mogućih oštećenja. Čeka se suglasnost Elektre za spajanje krana na njihovu mrežu, a počinje i postavljanje skele i oblaganje vodotornja – poručio je Jure Galić, direktor VG Vodoopskrbe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije