Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIDO NA JARUNU

U manje od dva mjeseca gorjelo je pet ugostiteljskih objekata, a lani 22

Restoran Lido
Foto: Facebook
1/2
24.02.2020.
u 19:50

Zapalio se dimnjak, a vatra se proširila na 15 kvadrata krovišta. Nije bilo ozljeđenih

Požar na dimnjaku koji je zahvatio 15 kvadrata krovišta izbio je jučer ujutro u poznatom restoranu Lido na Jarunu. Nastao je, poručuje zagrebačka policija, “najvjerojatnije prilikom paljenja roštilja”. Uz 14 zagrebačkih vatrogasaca i četiri vozila, kažu u Uredu za upravljanje hitnim situacijama, na teren su izašli i pripadnici zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu, Elektre Zagreb, Gradske plinare, Policijske uprave zagrebačke, kao i pripadnici Ureda, kako ne bi došlo do dodatnih problema.

Iako je bilo dojava da je zbog požara bilo i ozlijeđenih osoba koje su se nagutale dima, a isto su potvrdili i zagrebački vatrogasci, zagrebačka je policija istaknula da su svi u redu.

– Hitna je pomoć pozvana iz preventivnih razloga zbog dvojice muškaraca koji su na mjestu događaja pregledani te nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom – poručili su iz PU Zagrebačke.

Požari u ugostiteljskim objektima u posljednje su vrijeme jako česti, napominje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb Siniša Jembrih, istaknuvši kako je ovo čak peti takav u ovoj godini, a prošle godine ih je bilo 22, odnosno gotovo dva na mjesec.

– Uglavnom su to požari dimnjaka, do kojih dolazi zbog toga što se ne čiste. Vatra se proširi na krov i eto problema – objašnjava Jembrih, a ističe da se u ovom slučaju požar “zavukao” u međustropnu konstrukciju pa se moralo izvršiti raskapanje krovišta površine oko 10 kvadrata.

Zagrebački su vatrogasci imali posla i u subotu, jer je njih 22 nešto prije 14 sati izašlo na teren u Borčecu, gdje se zapalila šupa. Požar je, na sreću, brzo lokaliziran.

Ključne riječi

Komentara 1

AF
AfganistanskiHrvat
22:51 24.02.2020.

Vatrena konkurencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije