Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolji kvart

Za uređenje Trnja u 2014. godini 6,68 milijuna kuna, više nego lani

Trnje karta
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
06.05.2014.
u 18:00

Uredit će se igralište vrtića u Bosutskoj, a psi će dobiti svoj park, planira se i rukometno igralište na Obali trnjanskih branitelja...

Za uređenje kolnika, nogostupa, igrališta, spuštanje rubnjaka u gradskoj četvrti Trnje ove godine, barem prema prihvaćenom planu malih komunalnih akcija, utrošit će se 6,686.200 kuna.

Iznos je uvećan za čak 1,4 milijuna kuna u odnosu na 2013. godinu kada je na području cijele četvrti realizirano 79 akcija.

Uređenje kolnika i nogostupa s oborinskom odvodnjom na Miramarskoj cesti uz stambene zgrade od brojeva 81 do 87 i dalje sjeverno prema Ličkoj ulici ove će godine tako napokon doći na red, dok će se u Nalješkovićevoj ulici prema Industrijskoj strojarskoj školi urediti nogostup.

Iz budžeta malih komunalnih akcija potrošit će se 100 tisuća kuna za uređivanje biciklističkih staza i spuštanje rubnjaka duž cijele četvrti, dok će se 111.800 kuna izbrojiti za uređenje igrališta Dječjeg vrtića Iskrica u Bosutskoj 34.

Foto: Kristina Franić

Grafika: Kristina Franić

Na području četvrti, i to iza zgrade PBZ-a u Lastovskoj 23, planirano je uređenje parka za pse, no ove godine iz malih komunalnih akcija izdvojit će se deset tisuća kuna samo za izradu projektne dokumentacije, a park će biti uređen tek 2015. godine.

Za 20.000 kuna bit će gotova i projektna dokumentacija za izgradnju malonogometnog i rukometnog igrališta na Obali trnjanskih branitelja, a 168.650 kuna koštat će uređenje parka u Ličkoj ulici kod kućnog broja 12, na križanju s Ulicom Vladimira Preloga.

Tako će se od ukupnog raspoloživog iznosa za male komunalne akcije 2,682.070 kuna potrošiti na uređenje igrališta i zelenih površina, dok će se 2,316.430 kuna potrošiti za uređenje ulica na cijelom području četvrti.

>>Na Slavonskoj bukobrani, ali i zeleni nasadi, drveća...

Komentara 1

BO
Bombarder
10:40 03.06.2014.

Super je to kaj će zrihtat Usorsku, nadam se samo da im na kamionima neće popucat osovine dok budu išli po Starotrnjanskoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije