Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komisijski očevid

U kaotičnu Ulicu braće Domany uvode red

Ulica braće Domany
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
25.04.2015.
u 13:00

O problemu nedostatka parkirališnih mjesta i nepreglednosti pješačkih prijelaza pisao je i Večernji list, građani vide rješenje u spajanju okretišta na Ljubljanici s Blatom

Pronaći parkirališno mjesto u Ulici braće Domany gotovo je nemoguća misija. Da bi se parkirali, stanovnici nekad kruže više od sat vremena, a traži se gdje god se nađe slobodno. Bilo da je to odmah uz cestu, na zelenoj površini, pločniku namijenjenom pješacima... Gradski ured za izgradnju, komunalni redari i policija, svi su upoznati s problemom, zbog kojeg toleriraju nepropisno parkiranje.

Proveden i očevid

No povremeno, kažu stanovnici Srednjaka, pauk napravi reda u kaosu pa pokupi one “najbezobraznije”, a isto čine i komunalni redari koji ispisuju kazne. Obje strane ceste u ulici ispunjene su parkiranim automobilima pa zato oni koji voze često naglo koče jer najčešće djeca izlijeću iza njih. O problemu je pisao i Večernji list kada je spomenut na kvartovskoj tribini. A jučer su predstavnici Zagrebačkih cesta, prometne policije i službe za sigurnost cestovnog prometa obišli ulicu i obavili komisijski očevid jer će ulicu konačno – urediti.

– Daleko je to od onoga kako bi trebala izgledati prava rekonstrukcija ulice. Sada će se samo skidati gornji sloj asfalta na kolniku i staviti novi te iscrtati parkirališna mjesta – kazao je vijećnik GČ Trešnjevka-jug Ivan Zelenić, na čiji je prijedlog Vijeće GČ zahtjev proslijedilo Gradu. Kad su neboderi građeni, bilo je predviđeno sedamdeset parkirališnih mjesta po zgradi.

Grade se nove zgrade

– Danas bi bilo potrebno barem tristo parkirališnih mjesta po neboderu jer toliko ima stanova u svakoj zgradi. I to je pod pretpostavkom da na jedan stan ide jedan auto – kaže predsjednik MO Horvati – Srednjaci Mladen Matijašec. Dodatni problem je, dodaje Zelenić, što se u dijelu naselja prema Ljubljanici grade nove zgrade, a ne razmišlja se o novim parkirališnim mjestima.

– Kad je riječ o parkingu, osjećamo se kao u centru – šali se Zelenić. Kad traže parking predvečer, kaže umirovljenica Vera Tkalčić, od ispušnih plinova automobila ne može se ni disati. Problem bi se riješio predviđenom cestom od Ljubljanice do Blata, na kojoj bi se iscrtala i mjesta. Iz Ureda za izgradnju kažu da nakon rekonstrukcije parkiranje neće naplaćivati.     

Komentara 10

XN
xnet0822
15:13 25.04.2015.

Zato se tu parkiraju gdje je prolaz za vatrogasce, a vatrogasci neka se misle kako će ući unutra da bi ugasili požar ....

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
13:37 25.04.2015.

Novi asfalt i iicrtana parkirališna mjesta rješavaju problem istog trena! Hahaha! A možda su planirali da se auti parkiraju prevrnuvši se na bok?

2X
2Xgeneral
13:16 25.04.2015.

ne možeš vjerovati. oni će postaviti novi asfalt i iscrtati parkirališta????? pa što time rješavaju? ako ima 300 parkirališta asfaltiranjem ih neće biti više!!! suludo, a nesposoban bilić ( gradski ured ) i matan miki nemaju pojma niočemu. za 15 godina parkiranje u gradu sve gore i gore a miki furt dela??? što?? puni svoje đepove i svojih pajdaša!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije