Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrak Taritaš:

'Želimo vidjeti - koliko je točno koštao Advent'

Anka Mrak Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
05.12.2019.
u 16:25

Vidjeli smo da te lokacije, takozvane kućice dodjeljuju 'kraljevi Adventa', a ne Grad, po astronomskim cijenama bez ikakvih javnih natječaja - kazao je na konferenciji Kordić.

Baš svaki podatak, od koga tko dobiva kućice i za koliko. Tražit ćemo da se donese zaključak da nam se dostavi kompletno financijsko izvješće za Advent. Želimo vidjeti - koliko je točno koštao Advent?  rekla je predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anka Mrak Taritaš, i to nakon tiskovne konferencije koju je sazvala zajedno s kolegom iz Gradske skupštine Stankom Kordićem. 

- U skupštinsku proceduru uputili prijedlog zaključka koji bi omogućio Gradskoj skupštini raspravu o nekoliko tema vezanih uz događanja oko Adventa, odnosno dodjele davanja u podzakup kućica koje se koriste prilikom ovih blagdanskih proslava. Ono što sada čitamo u medijima je ustvari beskrupulozno izigravanje svih propisa koje se odnose na tu temu, vidjeli smo da nije bilo nikakvog natječaja. Vidjeli smo da te lokacije, takozvane kućice dodjeljuju 'kraljevi Adventa', a ne Grad, po astronomskim cijenama bez ikakvih javnih natječaja - kazao je na konferenciji Kordić. 

Tema na presici bila je i škola u Hrvatskom Leskovcu, čiju je  izgradnju provodila podružnica Upravljanje projektima Zagrebačkog holdinga. Školu je, dodaje zastupnica, unajmio Grad, a stranku zabrinjavaju troškovi tog najma.

 - Kroz 12 godina, sveukupna cijena najma popest će se na više od 90 milijuna kuna. To je dovoljno novca da se sagrade tri nove osnovne škole - kazala je M. Taritaš nakon konferencije, i usput se dotaknula još jedne točke dnevnog reda kojom se predlaže da se Grad i Zagrebački holding zamijene za neke nekretnine, pa bi tako Gradu pripale razne nekretnine u Sesvetama te suvlasnički dio Osnovne Montessori škole, dok bi Holding dobio nekoliko čestica u sklopu kompleksa Veletržnice i hladnjače na Žitnjaku. To je, kaže Mrak Taritaš, apsolutno nedopustivo jer neke od nekretnina koje se "đoraju" imaju nesređene imovinsko-pravne odnose, pa su npr. na pojedine čestice u sklopu kompleksa Veletržnice i hladnjače na Žitnjaku upisane Republika Hrvatska, poduzeće Naftaplin i razne fizičke osobe. 

VIDEO Pogledajte kako je izgledalo paljenje lampica u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 21

MO
moškov
14:31 05.12.2019.

a da se takova mikroanalitika primjenjivala u obnovi gunje.. onda bi i vama trebalo donisiti kolace ....

DR
Drmiha
15:10 05.12.2019.

Nije isključeno to da Milanče malo mulja, ali da se ova ljepotica anka oglašava o tome tko kako troši je cinična provokacija svim poreznim obveznicima RH

PU
paul-umpe
17:07 05.12.2019.

Anka je upravo pljunula u lice svim poreznim obveznicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije