Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mislili da je šala

U društvo žute, zelene i ružičaste stigle ljubičaste i bež karte, prodaju ih vozači

ZET - polusatne i satne karte
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
02.04.2019.
u 11:00

Na kioscima se i dalje može kupiti ona najpopularnija, ružičasta karta za četiri kune, koja, baš kao i ljubičasta u tramvajima, vrijedi pola sata.

Kakve jeftinije karte? Načuo sam da se nešto priča, ali mislio sam da je zezancija za prvi april. A baš sam maloprije tražio vozača ovu za 15 kuna jer nisam imao pojma – novim dijapazonom ponude karata u tramvaju iznenađen je jučer ostao Mirko Šabić.

Najave o “ulaznicama” u ZET-ova vozila koje se kod vozača sad mogu kupiti za manje od 15 kuna ovaj putnik nije čuo pa su ga nove ljubičaste karte od pola sata za šest kuna i bež karte za deset kuna od sat vremena iznenadile.

Polusatne idu kao lude

Na kioscima se, međutim, i dalje može kupiti ona najpopularnija, ružičasta za četiri kune, koja, baš kao i ljubičasta u tramvajima, vrijedi pola sata. Uz nju, tu je i jednosatna zelena za sedam, kao i plava za deset kuna, s kojom se može voziti sat i pol, za razliku od one bež, čija je cijena kod vozača ista, ali vrijedi pola sata manje.

ZET - polusatne i satne karte
1/5

– Željeli smo izaći putnicima u susret, ali i smanjiti pritisak na vozače koji su se često našli na meti bijesnih putnika kojima je bilo previše izdvojiti 15 kuna za kartu – objašnjavaju iz ZET-a. A baš su vozači ti koji, unatoč tome što na svaku prodanu kartu dobiju proviziju od dvadeset posto, i nisu baš oduševljeni.

– Previše je to posla, ljudi koji svako malo kupuju kartu jednostavno nas ometaju dok vozimo. Nismo mi trgovci. Najveći problem je vraćanje kusura. Često se dogodi da ostanemo bez sitnog novca i onda nastane kaos – kažu nam vozači. Prodaja je krenula, dodaju, već od ranog jutra, a najtraženije su, očekivano, one najpopularnije, polusatne. Žutih su karata pak prodali tek nekoliko.

– Ovo je odlično. Svaki dan putujem busom, a u blizini kuće nemam kioska da kupim kartu. I onda za par stanica vožnje moram dati 15 kuna da me ne bi ulovila kontrola – objašnjava Stjepan Karidžić koji je jučer kupio ljubičastu kartu za šest kuna. I nije mu, kaže, problem što je za nju morao izdvojiti dvije kune više nego što bi na kiosku.

– Moraju i vozači zaraditi za svoj kruh, nije ni njima lako svako malo stajati, dijeliti karte i vraćati kusur. Kome baš smeta, neka kupi kartu vani – kazao je Stjepan.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Nema više švercanja

A svoju kartu na kiosku je kupila Milica Andrić.

– Čula sam da će se od danas opet moći kupiti jeftinije karte, ali nisam bila baš sigurna pa sam si za svaki slučaj kupila na kiosku. Kada bih prije zaboravila kupiti kartu, nisam htjela dati toliko za svega desetak minuta vožnje pa sam se švercala. Sada više ne moram – kroz smijeh zaključuje M. Andrić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije