Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi praktikumi

U dograđenom dijelu škole rade i jedinstvene 'pametne' kuće

škola
Zagrebačka županija
10.09.2015.
u 09:20

Investiciju vrijednu 4,6 milijuna kuna financirala je Zagrebačka županija, a renoviralo se i nekoliko učionica u starom dijelu

Novi praktikumi i učionice za strukovne smjerove, ukupno 674 četvornih metara, dobila je jučer Srednja strukovna škola u Samoboru.

Najveća zgrada

Najstariju strukovnu školu u Zagrebačkoj županiji pohađa oko 500 učenika raspoređenih u 21. razredno odjeljenje. Investiciju vrijednu 4,6 milijuna kuna financirala je Zagrebačka županija, a tijekom ljetnih mjeseci renovirano je nekoliko učionica i kabinet u "starom" dijelu škole vrijednosti 270 tisuća kuna.

–Za uspjehe učenika i mentora ove škole zna se u Hrvatskoj i svijetu - istaknuo je župan Stjepan Kožić dodavši da je Zagrebačka županija od 2001. do danas za školstvo na području Samobora izdvojila više od 20 milijuna kuna sredstava.

U 754 metara kvadratnih bruto prostora, kazao je ravnatelj Davor Škiljan, dobili su radionicu za ručnu obradu, radionicu za strojnu obradu, kabinet za pametne kuće te klasičnu učionicu od 60 m2, tri nastavnička kabineta, dvije garderobe, skladište, sanitarni čvor i garažu za teretno vozilo. Spomenuta zgrada tako je uklopljena u postojeću cjelinu koja danas obuhvaća 5549 m2, što je ujedno i najveća javna zgrada s tlocrtnom površinom u Samoboru. Učenici ove škole osvajači su brojnih međunarodnih medalja i nagrada za projekte poput Detektor mina i požara, LED kocka, Didaktički model pasivne kuće s toplinskom crpkom, Pasivna kuća – energetski neovisna kuća, Didaktička električna gitara, Inteligentna rješenja za upravljanje sustavom grijanja i tople vode; Didaktička interaktivna ploča...

Povukli novac iz EU

Samo u sklopu projekta "Smile in Vet" povukli su milijun i petsto tisuća kuna iz IPA pretpristupnog fonda Europske unije i opremili kabinet Pametne kuće, izradili kurikulum te su po tome jedinstvena škola u Hrvatskoj koja ima takav predmet.

–Ovih dana učenici odlaze na prvo studijsko putovanje u Düsseldorf u sklopu EU projekta aditivne tehnologije koje će u konačnici rezultirati još jednim kurikulumom s kojim ćemo dobiti izborni predmet Aditivne tehnologije, a radi se zapravo o 3D printerima - rekao je ravnatelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije