Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubec

U Branovečini odahnuli – počela sanacija potoka, više neće strepiti od kiše

Stanovnici ulice Branovecina bore se s potocima
Foto: Patrik Macek/Pixell
1/2
17.10.2014.
u 10:00

U posljednjih godinu dana naselje je zbog velikih kiša dvaput poplavljeno, a radovi na potoku bit će završeni za deset dana

Nakon što su dvaput poplavljeni, ljudi koji žive blizu potoka Granešine u naselju Branovečini pokraj Dubca konačno mogu odahnuti. Počela je sanacija korita u kojem se godinama nagomilava smeće i suho granje koje onemogućava otjecanje vode, zbog čega se, naročito za velikih kiša, voda digne i poplavi ulicu. Akciju da se ove zime spase od poplava poduzeli su sami stanari, a nakon godinu i pol slanja molbi mjerodavnima postigli su cilj.

– Dva su nam puta poplavile kuće, njih deset. Plivale su i ulice i polja. Iako smo već pokušali nešto poduzeti, obraćali smo se svim nadležnima, na kraju su Hrvatske vode ipak odlučile da će potok sanirati ove jeseni, što je za nas bilo presudno, naročito jer je ove godine bilo jako puno kiše – kazao je Ilija Sliško iz Branovečine.

Iako se potok, kako kažu stanovnici, posljednji put čistio prije 20 godina, važno je da su konačno dočekali da se to napravi.

– Sanacija potoka trebala bi biti dovršena za desetak dana, ostalo je još 50 metara kanala koji se mora očistiti, a za nas je veliki pomak što se uopće počelo raditi – dodao je Sliško. U akciji za spas naselja od poplava sudjelovao je i njegov susjed Marijan Pavić čija je kuća već poplavila dva puta.

– Plivali smo usred ljeta, a moja je kuća prva na udaru. Gledao sam kako voda dolazi, ali ništa nisam mogao učiniti – opisao je Pavić. (Dijana Kožul)

Komentara 3

BU
Budjo
16:11 17.10.2014.

Pa ti Pavicu plivo si i na zdralovcu medju zabama tebi to nije neki Problem.

GU
Gubec
18:03 17.10.2014.

prije 20 godina vas nije ni bilo tamo,

GU
Gubec
18:04 17.10.2014.

legalizacija očito budi i demokraciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije