Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad je dijete heroj

Tvornica snova – S burze rada uspješno ušla u privatni biznis

andrijana majstorović
Anto Magzan/PIXSELL
04.04.2013.
u 17:00

Svaka knjiga koju Andrijana napravi posebna je 
i različita od druge jer ima ime i prezime djeteta za koje je kupljena

Zahvaljujući ideji mlade i poduzetne Andrijane Majstorović svako dijete može postati lik iz bajke. I to ne bilo kakav, već glavni junak. Andrijana je osmislila personalizirane slikovnice u kojima je kroz radnju priče protkala puno ime i prezime djeteta, kao i neke druge osobne podatke, pa tako svatko tko čita može pomisliti da je priča pisana upravo o njemu.

Mlada politologinja

– Ime i lik djeteta zastupljeni su na svakoj stranici knjige, a dijete putuje na udaljene planete, druži se s vilama, čarobnjacima i gusarima – kazala je Majstorović. Objasnila je da dijete ima ulogu heroja koji rješava krizne situacije i pomaže prijateljima.

Ideju je dobila nakon završetka studija politologije te bezuspješnog čekanja zaposlenja. Stoga je ljubav prema pisanju odlučila prenijeti i na slikovnice za djecu, iz čega se kasnije razvio vrlo uspješan posao. Osnovala je tvrtku pod nazivom “Tvornica snova”, a knjige se mogu kupiti u knjižarama ili na internetu. 

– Za sada sam izdala dvije knjige, a do kraja godine svjetlo dana ugledat će još dvije – ispričala je Majstorović, napomenuvši da knjige prevodi i na engleski jezik. Nakon što Hrvatska postane dio Europske unije, nada se ulasku na veće tržište.

Skuplje tiskanje

Objasnila je kako je posao tiskanja takvih knjiga skuplji i kompliciraniji od klasičnih bajki jer se svaka knjiga tiska s izmijenjenim informacijama.

Iako je na početku svoga puta naišla na mnoge birokratske zapreke i zahtjeve, mlada autorica uspjela se snaći i ponosno naglašava da se posao danas uspješno razvija. Toliko da će joj biti potrebno još zaposlenika. Mjesečno proda do šezdeset knjiga i kaže da se od tog novca može živjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije